Nízkopodlažní bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provádění stavby nízkopodlažního bytového domu v Malenovicích u Zlína. Bytový dům je situován v zastavitelném území. Jedná se o pětipodlažní bytový dům s výtahem, složený z jednoho podzemního podlaží a čtyř podlaží nadzemních. Základy tvoří pasy z prostého betonu. V suterénu je umístěno technické zázemí objektu, kolárna, úklidová místnost a skladovací kóje jednotlivých bytů. V nadzemních podlaží se nachází na každém patře dvě bytové jednotky, tedy celkem v objektu nalezneme osm bytových jednotek. Součástí většiny bytových jednotek je terasa nebo balkon. V prvním nadzemním podlaží je navíc v blízkosti výtahu umístěn prostor kočárkárny. Nosné obvodové zdivo v suterénu tvoří betonové tvárnice ztraceného bednění. V nadzemní části objektu je nosná konstrukce tvořena z keramických tvárnic. Stropní konstrukce jsou řešeny z železobetonových předpjatých stropních panelů. Pro zastřešení objektu je navržena jednoplášťová vegetační plochá střešní konstrukce. Obálka budovy je zateplena certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
The bachelor's thesis deals with project documentation for the construction of a low-rise apartment building in Malenovice near Zlín. The apartment building is situated in a buildable area. It is an apartment building with five storeys and an elevator, composed of one underground floor and four above-ground floors. The foundations of the apartment building are made of plain concrete belts. In the basement there is a technical background of the building, a bicycle shed, a cleaning room and storage cubicles for individual apartments. On the upper floors, there are two residential units on each floor, so there are a total of eight residential units in the building. Most of units have a terrace or a balcony. On the first floor, there is also a carriage house near the lift. The load-bearing perimeter masonry in the basement consists of concrete blocks of lost formwork. In the above-ground part of the building is the supporting structure made from ceramic blocks. The ceiling structures are made from reinforced concrete prestressed ceiling panels. A single-skin vegetation flat roof structure is designed for the roofing of the building. The building envelope is insulated with a certified contact insulation system ETICS.
Description
Citation
HANÁČKOVÁ, M. Nízkopodlažní bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
představení prezentace - lokalita - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, kontaktní zateplovací systém, zelená střecha) - detail u předkladu - řešení tepelných mostů - detail u napojení balkónu - řešení tepelných mostů - pohledy - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Je vhodné mít ze zádveří objektu přímo vstup do bytu? Studentka odůvodňuje zvolené řešení v závislosti na bezbariérovém přístupu a popisuje možné nevýhody, zvoleného návrhu. - Chybějící instalační předstěny pro vodu a kanalizaci. Jak provedete rozvody? Studentka popisuje možné řešení - Jak řešíte akustiku obytných místností v okolí schodišťového prostoru? Studentka prezentuje své zvolené řešení - Chybí umístění pojistných přepadů? Studentka souhlasí a nabízí možná umístění. - Jaký je rozdíl mezi vpustí a vtokem? Studentka popisuje rozdíly. - Z jakého důvodu jste využila odvodnění základové spáry pomocí drenáží? Studentka popisuje v závislosti na zeminách v dané lokalitě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO