Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší dokumentaci pro provádění stavby bytového domu. Jedná se o dvoupodlažní částečně podsklepený objekt. V nadzemních podlažích stavby se nacházejí čtyři bytové jednotky. Všechny byty disponují terasou nebo lodžií. V podzemní částí stavby se nachází místnosti domovního vybavení jako jsou sklepní kóje, sušárna, společenská místnost, úklidová komora a technická místnost. Součástí projektu je návrh parkovacích stání pro 6 osobních automobilů. Konstrukční systém je navržen zděný, podélný ze systému Porotherm. Podzemní podlaží je navrženo z bednících betonových tvárnic. Schodiště a stropní konstrukce jsou řešeny jako železobetonové monolitické. Základové konstrukce jsou navrženy jako základové pasy z prostého betonu. Zastřešení objektu tvoří jednoplášťová střecha s klasickým pořadím vrstev s hlavní hydroizolační vrstvou z asfaltových pásů. Stavba je zateplena kontaktním zateplovacím systémem ETICS z fasádního polystyrenu.
The bachelor's thesis deals with the documentation for the construction of an apartment building. Building is a two-storey partially basement object. There are four residential units on the upper floors of the building. Each apartment is endowed with a terrace or loggia. In the basement there are rooms for household equipment such as cellars, a drying room, a common room, a cleaning room and a utility room. Project is dealing with parking problems by creating 6 parking places. Masonry longitudinal construction with use of the Porotherm system is designed for construction system. Basement construction system is masonry with permanent formwork concrete blocks. Stairs and ceiling structures are designed as cast-in-place reinforced concrete. Foundation is designed as plain concrete foundation strips. Roof is a warm flat roof with modified bitumen membrane for the main waterproof layer. The building is insulated with the contact thermal insulation system ETICS made of facade polystyrene.
Description
Citation
HANDLÍŘ, T. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Galata - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil svoji DP na téma Bytový dům a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO