Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provedení novostavby bytového domu v Brně. Navržený objekt má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. V objektu bytového domu se nachází 11 bytových jenotek a to 2 bytové jednotky na prvním nadzemním podlaží a 3 bytové jednotky na druhém,třetím a čtvrtém nadzemním podlaží. Jedná se o stěnový, kombinovaný konstrukční systém. Spodní stavbu konstrukce představuje železobetonová základová deska. Horní stavba je řešená pomocí keramických broušených tvárnic, které jsou zateplené izolačním systémem ETICS z minerální vlny a stropní systém je tvořen monolitickou obousměrně vystuženou železobetonovou deskou. Objekt je určen pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, je vybaven rampou a výtahem a celej objekt je navržen jako bezprahový. Pro výplň otvorů jsou použita dřevohliníková okna. Zastřešení bytového domu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou.
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a new apartment building in Brno. The building has four floors above ground and one underground floor. There are 11 residential units in the apartment building, more precisely 2 residential units on the first floor and 3 residential units on the second, third and fourth floors. It is a wall structural – combined construction system. The lower structure consists of a reinforced concrete foundation slab. The upper structure is designed of ceramic blocks, which are insulated with the ETICS insulation system made of mineral wool, and the ceiling system is made of a monolithic reinforced concrete slab. The building is designed for people with limited mobility and orientation and is equipped with a ramp and elevator. The holes are filled with wood-aluminum windows. The roofing of the apartment building is solved by a flat roof.
Description
Citation
HORVÁTH, G. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
představení prezentace - lokalita - architektonické řešení - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, kontaktní zateplovací systém, detail podlahy) - dispoziční uspořádání - pohledy, členění fasád, orientace ke světovým stranám - netypická řešení - DUO střecha, kročejová izolace u schodiště - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Nebyla nalezena koncepce větrání a vytápění? Student představuje zvolené řešení - Žádný z bytů nemá řešení pro osoby s omezeným pohybem. Student souhlasí a popisuje bezbariérový přístup do objektu - Z jakého důvodu chyběl PENB? Student odůvodňuje, že to nebylo v zadání, ale má zpracovaný štítek obálky budovy - Jaký je požadavek na budovy s téměř nulovou spotřebou energie? Student se snaží požadavky vysvětlit, avšak nepřesně. - Kde je v bytech plánované umístění praček? Student popisuje místa, kde s umístěním jednotlivých praček počítal. - Kde se v objektu nachází komín? Student popisuje umístění v instalační šachtě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO