Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu v Opavě. Objekt bytového domu je navržen jako čtyřpodlažní podsklepený objekt. V nadzemních podlažích se nachází společné domovní vybavení a 14 bytů. V podzemním podlaží se nachází hromadná garáž. Byty v prvním podlaží mají vlastní terasu a byty v druhém až čtvrtém podlaží mají balkón. Svislý konstrukční systém v nadzemních podlažích je zděný. Suterén je řešen jako skeletový systém z vodostavebního betonu. Vodorovné nosné konstrukce tvoří železobetonové stropní desky. Zastřešení je řešeno jako jednoplášťová plochá zelená střecha. Bakalářská práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.
The subject of the bachelor’s thesis is the elaboration of project documentation for a newly-built apartment building in Opava. The apartment building is designed as a four-storey building with a basement. In the above-ground floors are located common house equipment and 14 flats. In the under-ground floor is located collective garage. Flats in the first floor have own terrace and flats in second up to fourth floor have balconies. The vertical construction system in the above-ground floors is masonry. Basement is projected as column system out of impermeable concrete. Horizontal bearing construction are made of reinforced concrete ceiling slabs. The roofing is desing as a one-layer flat green roof. Bachelor’s thesis includes project documentation for the construction.
Description
Citation
CHOMOVÁ, Š. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka si připravila prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, územní plán, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Studentka si připravila odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Musí být navržen vnitřní hydrant, který chybí. Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO