Bytový dům Buchlovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu v obci Buchlovice, k. ú Buchlovice. Jedná se o samostatně stojící objekt, který uzavírá rezidenční čtvrť. Budova je po celé své ploše podsklepena. Objekt je členěn na dva sektory. Severozápadní sektor má tři nadzemní podlaží a skládá se ze dvou bytových jednotek. Jihovýchodní sektor má dvě nadzemní podlaží a skládá se také ze dvou bytových jednotek. Celková kapacita objektu jsou čtyři bytové jednotky a hromadné garáže v suterénu. Všechny bytové jednotky mají samostatný vstup. Nosné konstrukce stavby jsou navrženy z broušených cihelných bloků, pro podzemní část objektu je navržena monolitická železobetonová konstrukce. Vodorovné nosné konstrukce jsou, kvůli rozpětí a členění objektu zvoleny železobetonové monolitické. Zastřešení objektu je navrženo jako klasický sedlový krov v kombinaci s jednoplášťovou vegetační střechou.
The subject of the bachelor's thesis is the preparation of project documentation for the construction of an apartment building in buchlovice, k. ú Buchlovice. It is a detached building that closes the residential area. The building is under-collapsed all over its area. The object is divided into two sectors. The northwest sector has three above-ground floors and consists of two residential units. The south-eastern sector has two above-ground floors and also consists of two residential units. The total capacity of the building is four residential units and a mass garage in the basement. All residential units have a separate entrance. The supporting structures of the building are designed from cut brick blocks, monolithic reinforced concrete construction is designed for the underground part of the building. Horizontal supporting structures are chosen reinforced concrete monolithic due to the span and subdiment of the object. The roofing of the building is designed as a classic saddle truss in combination with a single-roof vegetation roof.
Description
Citation
JANČA, T. Bytový dům Buchlovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovaného projektu bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění objektu ve vybrané lokalitě s jejím následným bližším popisem. - Základní popis objektu, tvarové a rozměrové řešení objektu. - Stavebně konstrukční řešení objektu. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží budovy. - Architektonické řešení objektu s představením vizualizací navrženého objektu. - Popis vybraných konstrukčních detailů. Student navázal reakcemi na otázky a připomínky oponenta. - Zdůvodněte velikost domů s ohledem na lokalitu a finanční náročnost stavby. - Zdůvodněte podlažnost objektu a dispozice větších domů. Dokážete si představit chodit denně do nejvyšších pater? - Zdůvodněte otevírání dveří do prostoru parkování. Nakreslete schéma parkování na stání 1S25. - Je zvoleno správné svahování? Odůvodněte toto řešení. Popište odvodnění stavby s ohledem na zeminu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO