Nástavba a rekonstrukce bývalé provozovny na bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce byl návrh rekonstrukce, nástavby a dalších stavebních úprav stávajícího téměř nevyužívaného objektu v obci Salaš. Jde o dvoupodlažní, nepodsklepený objekt s nevyužitým podkrovím, který dříve plnil funkci občanského vybavení a v aktuální době je bez provozu. Pro obnovení funkceschopnosti objektu se obec, jakožto vlastník a investor, rozhodla objekt zužitkovat pro hromadné bydlení (bytový dům). Návrh řešil změnu a přizpůsobení vnitřní dispozice pro bytové jednotky o variabilním rozvržením, a jejich užitné prostory, stavební úpravy, sanační opatření stávajících konstrukcí tak, aby v dalších letech byla stavba plně funkční a vyhovující z hlediska parametrů a nároků, které jsou na ni aktuálními normami kladeny, a to především z hlediska stavební fyziky, požární bezpečnosti apod.
The concept of bachelors thesis was a modification design of renovation, vertical extension and another building modifications of existing almost unused building in the village Salaš. The building previously served as a public services and is currently out of order. In order to restore the functionality of the building, the municipality, as the owner and investor, decided to use the building for collective housing (apartment building). The proposal addressed the change and adaptation of the internal layout for housing units with a variable layout, and their useful spaces, building modifications, remediation measures of existing structures so that in the coming years the building is fully functional and compliant in terms of parameters and demands that are current standards, imposed, especially in terms of building physics, fire safety, etc.
Description
Citation
JANOVÁČ, D. Nástavba a rekonstrukce bývalé provozovny na bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student si připravil prezentaci projektu nástavba a rekonstrukce bývalé provozovny na bytový dům. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu a to stávajícího stavu, popsal historii objektu, požadavky investora, dispoziční řešení podlaží nového stavu, konstrukční systém s popisem materiálů, foto stávajícího stavu, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Ověřoval jste základy sondou? St: pouze předpoklad, neověřoval. Co je okrasné kamenivo? St: kačírek. Jak je připevněno venkovní schodiště v horní části a je po sloupky základ? St: patky. Co z původního objektu je zachováno? Děláte nový otvor a popište technologický postup zhotovení nového otvoru? St: podstrkování, vybourání kapsy z jedné strany poté druhé uložit překlady a vybourat otvor. Jak definujete novou střechu? St: šikmá dvouplášťová. Funkce horního a dolního pláště střechy? Požadavky na mezistřešní prostor? Revize skrze malou podchodu výšku nemožná. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO