Bytový dům

Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace pro provádění bytového domu v Nových Dvorech. Bytový dům je řešen jako samostatně stojící, má 3 nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. Na nadzemních podlažích se nacházejí vždy 2 bytové jednotky. Jeden z přízemních bytů je řešen jako bezbariérový. Svislé nosné konstrukce nadzemních podlaží jsou navrženy z keramických cihelných bloků Porotherm. V suterénu jsou navrženy betonové tvárnice ztraceného bednění BEST. Stropní konstrukce jsou řešeny z keramických vložek a nosníků Porotherm. Schodiště je monolitické ze železobetonu. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu a zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Bytový dům bude zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
The main objective of the Bachelor´s thesis is project documentation of the execution of an apartment building situated in Nové Dvory. The apartment building is designed as detached, with three above-ground floors and part basement. On each floor are two residential units. One of the first-floor apartments is managed as barrier-free. The vertical load-bearing structures in above-ground floors are designed from ceramic blocks Porotherm. In the basement are designed concrete blocks from lost formwork BEST. The ceiling constructions are resolved as ceramic brick inserts and concrete beams Porotherm. Stairs are made out of reinforced concrete. The object is based on foundation strips made of plain concrete and is covered with a single-skin flat roof. The building will be insulated with contact thermal insulation system ETICS.
Description
Citation
KUNDELOVÁ, D. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka začala obhajobu bakalářské práce prezentací zpracované projektové dokumentace bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Základní popis a parametry objektu. - Popis vybrané lokality pro umístění objektu. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - Konstrukční řešení objektu. - Architektonické řešení objektu - popis technických pohledů na fasádu, společně s představením vizualizací objektu. Dále studentka navázala reakcemi na otázky a připomínky oponenta. - Co je to požární záme? Je nutný samozavírač dveří u bytů? Je nutné mít dveře DP1? - V situaci máte zakreslenou kanalizaci, která není specifikovaná. Lze likvidovat dešťové vody napojením se do kanalizace? Pod jakým úhlem se napojujeme do kanalizace. - Proč jste použila skládaný strop MIAKO a proč jste zabetonovala všechny šachty v 1.S a jak eliminujete tepelné mosty c místech balkonů. - Jaký je rozdíl mezi vtokem a vpustí? - Je vhodné řešení odtahu digestoře na fasádu? K čemu bude docházet? Nalezněte lepší řešení. - Co je to délkový a výškový modul zdiva? Je tato skutečnost dodržena v projektu? - Všude máte jen sklopná okna, proč? Údržba, komfort? Jakou skutečnost nám ovlivní otevíravé okno bez parapetu. - Kolik asfaltových pásů se dává na základovou desku a s jakými vložkami. Studentka odpověděla a popsala položené dotazy s některými nepřesnostmi a nejasnostmi, avšak s jasným patrným přehledem o dané problematice.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO