Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu v katastrálním území města Jablunkov. Stavební parcela je položena v okrajové části města Jablunkov. Budova je navržena jako samostatně stojící, podsklepená, se třemi nadzemními podlažími. Objekt má navržen konstrukční stěnový systém z keramických tvárnic. Stropní a střešní konstrukce jsou tvořeny z monolitických desek. Zastřešena je pomocí jednoplášťové ploché střechy. V podzemním podlaží se nachází sklepy pro obyvatele bytového domu, kotelna, společenská místnost, úklidová místnost, místnost s hlavním rozvaděčem elektrické energie a dílna. V nadzemních podlažích je umístěno celkem 6 obytných jednotek (v každém podlaží se nachází 2 byty). V každém podlaží je umístěn jeden byt pro lidi se sníženou schopností pohybu. Dispozičně jsou byty navrženy jako 4+kk.
The aim of the bachelor´s thesis is to elaborate a project documentation designated for construction of the apartment building located within the terriotry of Jablunkov town. The building plot is situated in the marginal area of this town. The building is projected as a separate unit including three above-ground floors with a cellar. The object has a constructional wall system from ceramic blocks. The construction of the ceiling and the roof is made of monolithic plates. The roof is covered with a single flat roof. The basement includes cellars for the residents, boiler room, clubhouse, cleaning room and technical room. On the above-ground floors there are located six residential units in total (there are two units in each of them). There is designated one unit for people with lower mobility on each floor. The size of each residential unit is projected as four-room flat.
Description
Citation
MALYJUREK, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky v rámci odpovědí na otázky oponenta: jak jsou vysoké základy v suterénu? Kolik stojí byty v lokalitě a jak jsou veliké? Jak jste určil cenu objektu? Příliš veliké sklepní koje. Jak by jste definoval budovu s téměř nulovou potřebou? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO