Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
ABSTRAKT Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro realizaci novostavby bytového domu v Ostravě, který je zasazen do lokality sídliště budovaného v minulém režimu. Bytový dům je čtyřpodlažní a podsklepený s podélným nosným systémem. Objekt je umístěn kolmo do mírně svažovaného svahu. V bytovém domě se nachází 8 bytových jednotek, na již zmíněných, čtyřech podlažích a do suterénu je umístěno technické zázemí budovy a sklepní prostory kro každou bytovou jednotku. Tvar a vzhled objektu je řešen prostým způsobem, aby zapadal do okolní zástavby bytových domů. Konstrukce domu bude realizována z broušených cihelných bloků v kombinaci s keramobetonovými stropy, která je založena na betonových základových pasech. Schodiště bude monolitické železobetonové vetknuté do stropů. Novostavba bude zateplena kontaktním zateplovacím systémem ETICS z minerální vaty. Barva fasády bude provedena v odstínech šedi. Střecha bude plochá jednoplášťová.
ABSTRACT The subject of the Bachelor´s thesis is processing of project documentation for implementation of a new apartment building in Ostrava, which is set in the locality of housing estate built in the previous regime. The apartment building has four floors, basement and longitudinal support system. Object is placed perpendicular to the slope. In the apartment house are eight flats, on already mentioned for floors and in the basement are technical rooms and cellars for every flat. Shape and appearance of object are solved in a simple way to fit into locality of apartment buildings. Construction will be implemented from sharped brick blocks in combination with ceramic-concrete ceilings on concrete foundations. The new building will be insulated by thermal insulation system ETICS from mineral wool. Facade color will be in shades of grey. Roof will be flat and single skin.
Description
Citation
MÜLLER, O. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil svou závěrečnou práci na téma "Bytový dům." Student představil lokalitu umístění objektu (Ostrava). V rámci prezentace bylo představeno architektonicko-stavební řešení jednotlivých podlaží navržené stavby. Student představil stavebně konstrukční a materiálové řešení stavby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO