Prezidentská vila na Slavíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce řeší zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby soukromých obytných prostor dvojpodlažního, objektu v Bratislavě. Technická dokumentace zbylých prostor objektu byla vypracovaná pouze v rámci studia. Objekt obsahuje reprezentační část a k tomu potřebné technické zázemí, dva apartmány, podzemní garáž, a soukromou obytnou část. Reprezentační prostory jsou přístupné z obou podlaží, s oddělením přístupem do soukromé části. Vstup do prostor technického zázemí, a prostor pro personál je přístupni z 1.PP s oddělením vchodem. První nadzemní podlaží tvoří z většiny prostory apartmánu, dále zde najdeme vstupní halu, a část soukromých obytných prostor. V prvním podzemním podlaží se nachází podzemní garáž, prostory technického zázemí, prostory uřečené pro personál, reprezentační prostory, dvě otevřená atria, a pokračovaní soukromé obytné části. Objekt je navržen tak, aby byla reprezentační část vkusně a efektivně oddělena od soukromé části. Pro dosažení správné funkčnosti objektu bylo důležité zachovat soukromí obytné části. Objekt nachází v blízkosti jedné z prominentních památek Bratislavy, a proto je navržen tak, aby byl výraznou, ale nikoliv vyzývavou, součástí panoramatu města.
This bachelor thesis deals with the design of the project documentation for the construction and implementation of a two-story building in Bratislava. The building includes a representative part with the necessary technical facilities, two apartments, an underground parking garage and a private residential part. The representative parts are accessible from both floors with separate access from the private part of the residence. The technical facilities and the facilities of the staff are accessible from the first floor via a separate entrance. The first floor mainly consists of the apartment spaces, we can also find an entrance hall and a part of the private living spaces there. The underground garage is located on the first underground floor together with the staff and technical facilities, the representative space, two open atriums and a continuation of the private living space. The residence was designed in a way that the representative space is tastefully and seamlessly separated from the private parts of the compound. Doing so was crucial to fulfill the function of the building. The residence is located near one of the most prominent historical landmarks of Bratislava and is therefore designed to be a worthy, but not competitive neighbor to this historical site.
Description
Citation
NAGY, Á. Prezidentská vila na Slavíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci projektu prezidentské vily. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, vytápění objektu, architektonické řešení s videem a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky v rámci otázek oponenta: kotvení SDK příčky k LOPu? Z jakého dřeva budou dveře posuvné? Špatný symbol ozn. komínového průduchu. Tl. základové desky a podkladního betonu. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO