Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Bytový dům se nachází ve Valašském Meziříčí. Budova má 3 nadzemní podlaží a je částečně podsklepena. V podzemním podlaží se nachází technická místnost, sklad pro údržbu domu a sklepní kóje pro jednotlivé byty. V prvním nadzemním podlaží se nachází kočárkárna s kolárnou, úklidová místnost a 3 bytové jednotky. Druhé a třetí podlaží je tvořeno pouze byty. Celkem se v bytovém domě nachází 9 bytových jednotek. Konstrukční systém budovy je navržen jako zděný z cihelných tvárnic Porotherm. Nosné obvodové suterénní zdivo je z betonových tvárnic ztraceného bednění. Vodorovnou nosnou konstrukci tvoří železobetonový monolitický strop. Zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou z hydroizolační střešní fólie PVC-P. Objekt je opatřen certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
The aim of this bachelor thesis is a preparation of the project documentation providing information for the construction of apartment building. The apartment building is located in Valašské Meziříčí. The building has three above-ground floors and it is partially basement. An utility room, a storage room and the cellar rooms for the individual apartments are situated in the basement floor. A room for strollers and bicycles is placed on the first ground-floor as well as a cleaning room and the three dwelling units. The second floor and the third floor consist only of the apartments. In the apartment building there are 9 dwelling units. The construction system of the building is designed as a brick house, made concretely of Porotherm brick blocks. Load-bearing peripheral basement masonry is made of concrete blocks of permanent formwork. Horizontal load-bearing structure consist of reinforced concrete monolithic ceiling. The roofing of the building is solved by a warm flat roof made of PVC-P waterproofing roofing foil. The building is equipped with a certified contact thermal insulation system named ETICS.
Description
Citation
NEBÁZNIVÝ, T. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Galata - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student představil svoji DP na téma Bytový dům a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Diskuze nad dispozicemi místností koupelny a ložnice. Diskuze nad bezbariérovém přístupu do jednotlivých bytů. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO