Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh bytového domu v Kunčicích pod Ondřejníkem. Jedná se o bytový dům o třech nadzemních podlažích, ve kterých je umístěno celkem patnáct bytů. V prvním podlaží se nachází společné prostory s kolárnou, skladovací prostory, úklidová místnost, technická místnost a tři byty, z nich je jeden navržen jako bezbariérový. Ve zbývajících podlažích jsou navrženy byty s balkóny. Hlavní vchod je situován na západní fasádě. Na západní straně budovy se nachází parkoviště, které je navrženo na 18 parkovacích míst z toho dvě pro ZTP. Objekt je navržen ze stěnového podélného systému z keramických tvárnic a zateplen systémem ETICS. Práce obsahuje dokumentaci skutečného provedení stavby.
The aim of the Bachelor thesis is to design apartment building in Kunčice pod Ondřejníkem. It is three-storey building with fifteen flats. On the first floor thera are common areas with room for bicycles, storage space, cleaning room, technical room and three flats. One of theese is designed as barrier-free. In remain floors are flats with balconies. Main entrance is situated to the west facade. On the west side of building is car parking designed for 18 cars. Two of theese are for physically handicapped. The building is designed from longitudinal wall system made of ceramic blocks and the external vertical perimetr structures are insulated with the ETICS system. Bachelor's thesis contains documentation of the actual construction.
Description
Citation
ŘEZNÍČEK, O. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil závěrečnou práci na téma "Bytový dům." V rámci prezentace byla představena lokalita umístění objektu. Bylo představeno dispoziční řešení jednotlivých podlaží navržené stavby. Student představil stavebně konstrukční a materiálové řešení konstrukcí objektu. Součástí prezentace byly objasněny otázky oponenta závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO