Novostavba bytového domu v Bystřici nad Pernštejnem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace k Novostavbě bytového domu v Bystřici nad Pernštejnem. Řešený objekt leží na severozápadním okraji města. Jedná se o třípodlažní nepodsklepený objekt. V druhém a třetím nadzemním podlaží se rozprostírá sedm bytových jednotek, o velikostech 1+KK a 2+KK. V prvním nadzemním podlaží se nachází čtyři garážová stání se sklepními kójemi. Součástí jsou tři samostatné sklepní kóje, technická místnost, kočárkárna a úklidová místnost. Jedná se o zděný objekt z vápenopískových cihel. Konstrukční systém je smíšený a založen na základových pasech. Stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické stropní desky. Zastřešení je řešeno jako jednoplášťová plochá střešní konstrukce. Objekt je dále vybaven výtahem a bezbariérovým přístupem. Před objektem se nacházejí čtyři venkovní stání, z toho jedno pro osoby se sníženou schopností pohybu. Přístup do budovy je umožněn po zpevněných plochách. Celý objekt je zateplen systémem ETICS. Fasádní barvy jsou navrženy v odstínech bílé a šedé s antracitovými výplněmi otvorů.
The subject of this bachelor's thesis is project documentation for the new construction of an apartment building in Bystřice nad Pernštejnem. The solved object is located on the northwestern edge of the city. It is a three-storey non-basement building. On the second and third floors there are seven residential units, sizes 1 + KK and 2 + KK. On the first floor there are four garage spaces with cellars. It includes three separate cellars, utility room, carriage house and cleaning room. It is a brick building made of sand-lime bricks. The construction system is mixed and based on foundation strips. Ceiling structures are designed as monolithic ceiling slabs. The roofing is designed as a single-skin flat roof structure. The building is also equipped with an elevator and wheelchair access. In front of the building there are four outdoor parking spaces, one of which is for people with reduced mobility. Access to the building is possible through paved areas. The whole building is insulated with the ETICS system. Facade colors are designed in shades of white and gray with anthracite fillings of openings.
Description
Citation
SCHAUER, P. Novostavba bytového domu v Bystřici nad Pernštejnem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Jakým způsobem byl stanoven počet parkovacích stání a jak budou plochy odvoděny? - Jakým způsobem je řešeno odvodnění garážových stání? - Jaký typ vrat je použit? - Je výtahová šachta ze zdiva KM Beta dostatečně únosná a pevná vzhledem k pojezdu výtahové šachty a zatížení, které vyvozuje? - Je detail základu u soklu vyhovující s ohledem na teplotní pole? - Jakým způsobem je řešen přechod HI souvrství spodní stavby z vodorovné na svislou kci? - Zdůvodněte šířku druhého základového stupně. - Co znamená protiskluznost dlaždic ve sklepních prostorech. - Jak bude zabráněno vjezdu do garáží vozidlům na plynná paliva? Jak by bylo nutné provést, aby jejich parkování bylo umožněno? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO