Bytový dům v Kroměříži

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci k bytovému domu ve městě Kroměříži. Objekt je samostatně stojící na rovinném terénu se čtyřmi nadzemními podlažími. Celkem se zde nachází celkem 8 bytových jednotek, z toho jedna je řešena jako bezbariérová. Bytové jednotky jsou situovány do druhého, třetího a čtvrtého patra. První patro slouží jako zázemí pro celý bytový dům. Nachází se zde garáže, technická a úklidová místnost, sklepní kóje a další. Konstrukční systém je navržen z vápenopískových tvárnic SILKA, obvodové zdivo doplňuje kontaktní zateplovací systém ETICS. Vodorovná nosná konstrukce je z prefabrikovaných železobetonových panelů Filigrán. Střešní konstrukce je plochá jednoplášťová střecha, vyspádovaná k jižnímu okraji budovy, odkud je odvodněna pomocí svodného potrubí.
The bachelor’s thesis is to elaborate the project documentation of the apartment building in the city Kroměříž. The building is detached on flat terrain with four above-ground floors, one of them is accessible. The apartments are located on the second, third and fourth floor. There are garages, utility and cleaning room, cellars etc. The construction system is designed from sand-lime blocks – SILKA, the perimeter masonry is complemented by the ETIC contact thermal insulation system. The ceilings structure are made of concrete prefabricated panels – Filigrán. The roof structure is a flat single–roof sloped toward the southern edge of the building. From where it is drained through the drain pipe.
Description
Citation
SOLDÁNOVÁ, V. Bytový dům v Kroměříži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka odprezentovala svoji práci pomocí prezentace a popsala následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace studentka zodpověděla otázky oponenta: - K čemu slouží kročejová izolace v podlaze? - Co představuje číslo 200 v označení expandovaného polystyrenu EPS 200? - Jaké jsou druhy hodnot součinitele tepelné vodivosti? Jaký druh byl použit pro výpočet stavební fyziky. - Za jakých podmínek je možné osadit podlahovou vpust do garáže? - Detail základu - popište provádění HI? - Do jaké výšky by měla být vytažena HI nad UT? - Jak bude zaoblena hrana základové desky? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO