Rodinný dům ve svahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá návrhem rodinného domu ve formě dokumentace pro provedení stavby. Stavební pozemek se nachází v Chrudimi a svažuje se západním směrem nad řekou Chrudimkou. Cílem bylo i přes výrazný výškový rozdíl zachovat maximální provozní propojenost se zahradou, zároveň také umístit provozovnu (kancelář), garáž a saunu. Dům je navržen o třech podlažích, dvě ustoupená podzemní podlaží jsou ze severní a východní strany zcela zasazena do terénu a využívají tak výhod domů krytých zeminou. Vstupní (první nadzemní) podlaží je kryto pultovou střechou. Spodní stavba je navržena jako železobetonová konstrukce z vodonepropustného betonu, svislé konstrukce jsou převážně z vápenopískového zdiva, stropy železobetonové. Součástí dokumentace je posouzení z hlediska požární bezpečnosti a stavební fyziky.
The thesis deals with the design of the detached house as the design documentation for the construction. The building plot is located in Chrudim and it is steeply sloping over the Chrudimka river. Despite the height difference on the plot, the aim of the design was to maximize connection between the interior and the garden and at the same time place the office, garage and sauna inside. The house is three-storey building, where northern and eastern walls of two of these storeys are below ground level in order to take advantage of earth-sheltered houses. The entrace floor (ground floor) is covered with mono-pitched roof. The substructure is made of waterproof reinforced concrete with the vertical walls mostly made of the sand-lime blocks. The floor slabs are designed as monolithic reinforced concrete structures. The design documentation includes assessment in terms of fire safety and building physics.
Description
Citation
ŠPÁS, J. Rodinný dům ve svahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student započal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovávané projektové dokumentace rodinného domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění objektu s bližším popisem lokality. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - Architektonická návaznost na okolí včetně představení vizualizací. - konstrukční řešení stavby včetně bližšího popisu jednotlivých dílčích částí objektu. Dále student navázal zpracováním dotazů oponenta bakalářské práce. - Na výkresu půdorysu 1NP popište způsob oddělení místnosti 203 a 205 a uveďte, zda-li je dodržena minimální průchozí šířka mezi zařizovacími předměty v místnosti 205. - Na výkresu střechy není správně navržený vtok dle ČSN 73 1901. Vtok v blízkosti prostupu - světlíku. Jaké jsou zásady správného návrhu? - Na výkresu 1NP případně na půdorysu střechy objasněte a navrhněte bezpečnostní prvky proti pádu osob (popište i návrh pro osoby údržby a revize) Student s přehledem objasnil položené dotazy a doplnil nedostatky vytknuté oponentem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO