Bytový dům U Jasanu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby bytového domu, který se nachází ve Velkém Meziříčí. Bytový dům je navržený jako samostatně stojící, osazený do mírně svažitého terénu. Objekt je podsklepený s třemi nadzemními podlažími. Vstup do objektu je umožněn z jižní strany. V bytovém domě se nachází 10 bytových jednotek, které jsou rozmístěny od 1S do 3NP. Jedná se o velikosti bytů 1+KK, 2+KK a 3+KK. Objekt je ve tvaru písmene T, doplněný o předsazené konstrukce arkýřů, které se nachází se severovýchodní a severozápadní stranu. Na jižní straně mají bytové jednotky konstrukce balkónů. Celkové půdorysné rozměry bytového domu jsou 24,12x11,92 m. Bytový dům je navržen ve zděné technologii Porotherm s kontaktním zateplením. Vodorovné konstrukce jsou řešeny jako železobetonová monolitická stropní konstrukce. Zastřešení bytového domu je navrženo pomocí nepochozí vegetační ploché střechy. Fasáda je bílé barvy a odstínech světle šedé u předsazených konstrukcí a v prostoru schodiště.
The bachelor’s thesis deals with the design of a new apartment building, located in Velké Meziříčí. The apartment building is designed as a detached house, set in a slanted terrain. The building has a basement with three floors. The entrance to the building is possible from the southern side. There is a total of 10 residential units in the apartment, spread from the 1st to the 3rd floor. In terms of size, the flats are a single room with a kitchenette (1+KK), two rooms with a kitchenette (2+KK) and three rooms with a kitchenette (3+KK). The building is in the shape of the letter T, with overhanging jetties located on the north-east and north-west side. On the south side, the residential units have balcony structures. The overall floor plan‘s dimensions of the apartment building are 24.12 x 11.92 metres. The apartment building is designed in Porotherm technology with contact insulation. The horizontal structures are designed as a reinforced-concrete-monolithic-ceiling structure. The roof of the apartment building is realised by using a non-walking vegetation flat roof. The color of the facade is white with shades of light grey in the overhanging structures and in the stairwell.
Description
Citation
ŠTĚPÁNKOVÁ, M. Bytový dům U Jasanu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Roman Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
představení prezentace - lokalita - územní plán - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení, konstrukční detaily a navržené materiály - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Jak bude řešeno provázání vnějšího obvodového keramického zdiva a ztraceného bednění. Studentka popisuje možné řešení a případné alternativy. - Jakým způsobem bude řešen do místnosti s108.08 přívod spalinového vzduchu. Studentka popisuje možné řešení a nabízí další alternativy. - Mezi EPS a PVC-P chybí separace. Studentka uznává svou chybu a nabízí způsob řešení. - Jak budou opracovány prostupy odvětrání komínků. Studentka reaguje a popisuje způsob. ---------------------------- Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO