Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu ve Vysokém Mýtě. Bytový dům leží na západním okraji města Vysoké Mýto v lokalitě určené pro bydlení. Jedná se o samostatně stojící třípodlažní nepodsklepený objekt s 6 bytovými jednotkami ve 2.NP a 3.NP. V 1.NP se nachází technické prostory budovy a 4 garáže. Na východní straně budovy se nachází parkoviště a vjezdy do jednotlivých garáží. Svislý konstrukční systém budovy je zděný z keramických tvárnic Porotherm. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem s izolantem z EPS. Vodorovné konstrukce tvoří železobetonové monolitické desky. Balkonové desky jsou železobetonové monolitické tvořeny pomocí ISO-nosníků. Vertikální pohyb v objektu je zajištěn schodištěm z monolitického železobetonu a výtahem v samonosné železobetonové monolitické výtahové šachtě. Objekt je založen na vrtaných pilotách ve spolupráci s železobetonovými základovými pasy. Střecha je plochá vegetační v kombinaci s kačírkem. Samotný návrh byl proveden s ohledem na přípustná regulativa a stávající okolní zástavbu v řešené lokalitě. Součástí práce jsou schémata vedení TZB rozvodů v objektu a posudky ze stavební fyziky, konkrétně z tepelné techniky, akustiky, insolace a osvětlení. Byly použity následující programy: AutoCAD 2018, AutoCAD 2021, ArchiCAD, Teplo 2017, Světlo+, Building Designe, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Publisher, Hluk+.
The subject of this bachelor thesis is making the project documentation for construction of an apartment building in Vysoké Mýto. The apartment building is located on the western outskirts of Vysoké Mýto, in the residential area. It is a free-standing, three-storey, non-basement building with six housing units on the second and third floor. There are technical premises and four garages on the first floor. On the east side of the building, there is a parking lot and entrances to the individual garages. The vertical structural system of the building is made of Porotherm ceramic blocks. The building is insulated by a contact thermal insulation system with EPS insulation. Horizontal structures are made of reinforced concrete monolithic ceilings. The balcony boards are made of monolithic reinforced concrete with using ISO-supports. Vertical movement is possible through a staircase that is made of monolithic reinforced concrete or through the lift which is stored in a self-supporting shaft from monolithic reinforced concrete. The building is based on drilled piles in interaction with reinforced concrete foundation strips. The roof is flat, green in combination with pea gravel. The project was designed with a respect to current development in the area and with emphasis to the regulations. Parts of the work are schemes of technical equipment of buildings in the object and reviews of construction physics, in particular thermal technics, acoustics, insolation and lighting. The following programs were used: AutoCAD 2018, AutoCAD 2021, ArchiCAD, Teplo 2017, Světlo+, Building Designe, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Publisher, Hluk+.
Description
Citation
ŠVECOVÁ, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Studentka dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - bezpečnostní systém střechy - detail C - potenciální tepelný most Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO