Vytápění bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh vytápění a ohřevu teplé vody bytového domu v Brně. Otopná soustava byla navržena jako dvoutrubková uzavřená s nuceným oběhem. Otopnými plochami jsou desková a trubková tělesa. Zdrojem tepla pro řešený objekt jsou dva plynové kondenzační kotle v technické místnosti. Smíšený ohřev teplé vody bude řešen v nepřímotopném ohřívači. V teoretické části se práce zabývá druhy otopných soustav a otopných těles.
The goal of this bachelor thesis is the design of heating systém for apartment house in Brno. The heating system is two-pipe closed with forced circulation. Areas of the heating surfaces are panel radiators and tubular. The heat source for the solved object are two gas condensing boilers in the technical room. Mixed hot water heating will be solved in an indirect heating heater. In the theoretical part the thesis deals with the types of heating systems and radiators.
Description
Citation
BURÝŠKOVÁ, J. Vytápění bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala Vytápění bytového domu. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. 1. V projektové části - je nutné ve spíži volit vnitřní teplotu 20°C? 2. Bude v podlaze 3.NP dostatek prostoru pro umístění potrubí vnějšího profilu 28 mm a jakou tloušťkou izolace bude toto potrubí opatřeno? 3. V návrhu zabezpečovacího zařízení je uvažováno s nejnižším provozním přetlakem 70 kPa, požadavek z technických podkladů kotlů je pro navržený zdroj 80 kPa. Na co bude mít zvýšení nejnižší hodnoty provozního přetlaku vliv? 4. Je u vyvažovacího ventilu s pevným nastavením, který je umístěn na začátku větve okruhu S1-A nad R+S nutná tlaková ztráta 15,4 kPa? 5. V B7.1 je pro odkouření každého z kotlů zvoleno samostatné potrubí 80/125, ve výkresové části je ale jiné technické zařízení. 6. Jakým způsobem bude provozováno oběhové čerpadlo na okruhu přípravy teplé vody? 7. Kde budou umístěný prostorové termostaty pro řízení přepínacího ventilu ve stanici na patě bytu? 8. Jak se bude chovat otopná soustava domu při zvolené koncepci z hlediska průtoků? Připomínky 1. Jakým způsobem funguje vytápění radiátory/ podlahové vytápění. 2. Na jakém základě byl proveden výpočet ohřevu vody. 3. V čem spočívá smíšený ohřev vody. 4. Výhody/ nevýhody zásobníkového ohřevu. Studentka výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO