Zdravotně technické a plynovodní instalace v polyfunkčním domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zdravotně technických instalací a plynovodu. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na zelené střechy a jejich funkci, součinitel odtoku C, retenční schopnosti a zavlažování tohoto typu střech. Dále se zabývá odvodnění zelených střech a dimenzováním nouzových přepadů. Projektová a výpočtová část zpracovává konkrétní řešení rozvodů kanalizace, vodovodu a plynovodu v polyfunkčním domě a jejich napojení na stávající inženýrské sítě. Řešený objekt se nachází na území Otrokovic. Objekt je třípodlažní a nepodsklepený.
The bachelor's thesis deals with the issue of sanitary installations and the gas pipeline. The theoretical part of the bachelor thesis is focused on green roofs and their function, runoff coefficient C, retention capacity and irrigation of this type of roofs. It also deals with drainage of green roofs and dimensioning of emergency overflows. The design and calculation part deals with specific solutions for sewerage, water and gas pipelines in a multifunctional building and their connection to existing utilities. The solved object is located on the territory of Otrokovice. The building has three floors and no basement.
Description
Citation
KOVÁŘ, M. Zdravotně technické a plynovodní instalace v polyfunkčním domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma své práce Zdravotně technické a plynovodní instalace v polyfunkčním domě. První student popisoval teoretickou část své práce, následně popisoval výpočtovou a praktickou část, pro řešený objekt. Student popisoval druhy a způsoby odvodnění vegetačních střech. Dále popisoval možnost řešení závlahy vegetační vrstvy. V praktické části student popsal obecnou charakteristiku objektu a popis návrhu kanalizace, vodovodu a plynovodu (přípojky a vnitřní rozvody). Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jaká střecha je navržena navrženém objektu? Opravdu vegetační střecha? 2. Kolik máte v bytě navržený počet vodoměrů? 3. Všem souvisí kritérium na teplou vodu s novým řešením? Jaká je definice daného kritéria? 4. Počítal jste 3 litrové kritérium v daných úsecích? 5. Každý byt má svůj zahradní ventil a svoji zahradu? 6. Máte v objektu technickou místnost nebo kotelnu? 7. Jak je řešen přívod vzduchu ke kotli a odvod spalin? 8. Odvody spalin od spotřebičů C v kaskádovém provedení. Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO