Elektroinstalace v bytovém domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce popisuje návrh elektroinstalace v bytových domech. Teoretická část se zabývá legislativou, hlavním domovním vedením, elektroinstalačním materiálem, silnoproudými a slaboproudými vedeními a na závěr seznamuje s chytrými domácnostmi. V této práci je část výpočtová, která vychází z teoretické části a aplikuje se na zadanou budovu. Je zde proveden výpočet konkrétních rozvodů, návrh elektroinstalačního materiálu a výpočet předpokládané roční spotřeby elektrické energie. Ve třetí části se nachází projekt s technickou zprávou a přílohovou částí, kde jsou výkresy.
Bachelor thesis describes wiring system in apartment buildings. Theoretical part deals with legislation, main house conduit, wiring materials, heavy and low current, and also with Smart Homes. In this thesis, there is also an analytical part which is applied to specified building. In this section we have calculation for specific cable, design of wiring materails and calculation of the annual electric energy consumption. Third part includes project with technical report and attachment with drawings.
Description
Citation
PÍREK, O. Elektroinstalace v bytovém domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma své práce Elektroinstalace v bytovém domě. Popisoval teoretickou část své práce, následně popisoval výpočtovou část, pro řešený objekt. Student popsal technologické řešení v objektu. Student dále popsal hlavní část své práce Elektroinstalace (přípojka, elektroměrové a bytové rozvaděče, světelné obvody a zásuvkové obvody a slaboproudé rozvody) a použité výpočtové programy pro dané řešení objektu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jaký je energetický průkaz objektu? Je v objektu navržen obnovitelný zdroj energie. (solární panely, tepelné čerpadla). 2. Jak máte v objektu řešen slaboproud? 3. Jak jste počítal ve výpočtovém programu zásuvkový obvod? 4. Jaký navržený příkon má navržený kotel v objektu? 5. Co se v softwaru, který je pro výpočet použil obecně hodnotí? 6. Jak jsou ve výkrese popsány velikosti vodičů? 7. Jaký typ svítidel máte v objektu navržen? 8. O kolik % se prodraží inteligentní elektrická instalace v objektu? 9. Jak je vedení NN a VN v projektu, vzduchem nebo zemí? V legendě Situace není popsáno. 10. Jak bude řešeno ovládání teploty místnosti kotlem pro samostatnou bytovou jednotku? 11. Proč je navrženo teplovodní podlahové vytápění a ne elektrické? Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO