Vytápění bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ve své bakalářské práci se zabývám vytápěním bytového domu v Jablůnce. Jedná se o novostavbu bytového domu se 4 nadzemními podlažími. Cílem bakalářské práce je navrhnout vytápění a ohřev teplé vody pro tento objekt. V teoretické části se zabývám používanými materiály pro potrubí otopné soustavy ve vytápění a armaturami, které se užívají pro vytápění. Ve výpočtové části je zpracován návrh zdroje tepla, otopné soustavy, ohřívače teplé vody a otopných těles. Poslední, projektová část, obsahuje technickou zprávu a výkresovou dokumentaci na úrovni prováděcího projektu.
In my bachelor's thesis, I deal with the heating of an apartment building in Jablunka. It is a newly built apartment building with 4 floors. The aim of the bachelor thesis is to design heating and hot water for this building. In the theoretical part, I deal with the materials used for heating system pipes in heating and fittings that are used for heating. The calculation part deals with the design of the heat source, heating system, hot water heater, and radiators. The last, project part, contains a technical report and drawing documentation at the level of the implementation project.
Description
Citation
SEGEĎA, P. Vytápění bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění bytového domu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. U skladby obvodové stěny (str. 35) je uveden jako tepelný izolant EPS Perimetr. Vzhledem k tomu, že jiná skladba obvodových stěn není ve výpočtech zahrnuta, konstrukce jím bude zateplena celoplošně? 2. Jak bude zajištěno pokrytí tepelných ztrát ve společných prostorech (chodby, schodiště), ve kterých je uvažována návrhová vnitřní teplota 15 °C a 20 °C? 3. V hlavních obytných místnostech jsou převážně francouzská okna a desková otopná tělesa jsou umístěna vedle nich. I přestože jsou designová, limitují budoucího uživatele v rozmístění nábytku. Uveďte prosím jiné řešení. 4. V technické zprávě C.1.10 Kouřovod je uveden pouze obecný požadavek na odvod spali. Ve výkresech také není konkrétní popis uveden. Doplňte prosím. Připomínky 1. Využije se kondenzace v kondenzačním kotli při navrženém teplotním spádu 80/60? 2. Jaký jsou rozdíly a výhody zásobníkového a smíšeného ohřevu. 3. Schéma technické místnosti - čerpadlo, návrh čerpadla, vyrovnání dynamických tlaků, rozmístění čidel, teplotní spád 4. Otopná tělesa, výrobci, regulace bez termostatických hlavic na otopných tělesech? Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO