Vytápění rekreačního objektu s využitím obnovitelných zdrojů

Abstract
Bakalářská práce řeší návrh vytápění rekreačního objektu ve Vysokém Mýtě pomocí tepelného čerpadla. Teoretická část se věnuje problematice přípravy teplé vody. Výpočtová část bakalářské práce obsahuje návrh vytápění rekreačního objektu pomocí teplovodního podlahového vytápění. Zdrojem tepla je navrženo tepelné čerpadlo vzduch-voda. Součástí výpočtu je také příprava teplé vody a návrh všech potřebných zařízení systému.
The bachelor thesis deals with the design of heating a recreational building in Vysoké Mýto using a heat pump. The theoretical part deals with the topic of hot water design. The computational part of the bachelor thesis contains a design for heating a recreational building using hot water underfloor heating. The heat source is an air-to-water heat pump. The calculation also includes the preparation of hot water and the design of all necessary system equipment.
Description
Citation
SOKOL, R. Vytápění rekreačního objektu s využitím obnovitelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění rekreačního objektu s využitím obnovitelných zdrojů Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. Jak byl proveden návrh oběhových čerpadel. Vysvětlete jak byly na základě vstupních parametrů určeny dopravní výšky čerpadel. 2. Je vhodné vést podlahové topení v místech pod plánovaným pevně zabudovaným nábytkem, jako je např. barový pult? Byla při návrhu podlahového topení zohledněna poloha podlahových vpustí (popř. žlabů) u sprchových koutů bez vaničky a pod pisoáry? 3. Pomocí jakých armatur je provedeno zaregulování jednotlivých smyček podlahového topení na podlahovém R+S? Ve výpočtu je uvedeno pouze přednastavení, ale není zmíněna konkrétní armatura, ve výkresech není přednastavení uvedeno vůbec. 4. Vysvětlete na svém schématu zapojení zdroje tepla funkci a zásady pro umísťování pojistných ventilů a odvzdušňovacích ventilů. Je možné umístit před expanzní nádobu obyčejný kulový kohout? 5. Jak bude v místnosti 105 řešeno vedení potrubí v podlaze, když je zde současně navrženo podlahové topení a zároveň je zde vedeno připojovací potrubí pro otopná tělesa? Je dimenze měděného potrubí 10x1 standardní dimenzí pro rozvody topení? Jak bude potrubí spojováno a jsou fitinky v této dimenzi standardně k dostání? 6. Je vhodné u členitých místností jako jsou ve vašem objektu koupelny s toaletou nebo v případě, že jedna smyčka podlahového vytápění je určena pro vytápění více místností dohromady, nevykreslovat vedení potrubí podlahového topení? Předepsaný způsob vinutí potrubí je do spirály, jak bude toto schéma dodrženo v těchto místnostech? Připomínky: Velikost ohřívače, k čemu slouží Jak zajistíte max. vlhkost v prostoru šaten Na připomínky oponenta k předložené diplomové práci reagoval student přijatelným způsobem a u většiny z nich se snažil zdůvodnit svá řešení. Na některé připomínky členů komise nereagoval přesvědčivým způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO