Vytápění objektu pro vzdělávání

Thumbnail Image
Date
Authors
Zetocha, Adam
ORCID
Advisor
Počinková, Marcela
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se věnuje návrhu otopné soustavy objektu pro vzdělávání. Teoretická část pojednává o základních vlastnostech a typech tepelných čerpadel. Výpočtová část řeší samotný návrh otopné soustavy a jejich dílčích prvků. Jako zdroj tepla je navrženo tepelné čerpadlo vzduch/voda. Vytápění je realizováno pomocí otopných těles. V technické zprávě je popsáno celé technické řešení soustavy a také požadavky na provedení.
The bachelor’s thesis deals with design of heating system in the building for education. Theoretical part is about fundamental properties and types of heating pumps. The calculation part solves entire design of the heating system and their partial parts. As a heat source is designed air to water heat pump. Heating is implemented by plane radiators. Engineering report describes whole technical solution of heating system and design requirements.
Description
Citation
ZETOCHA, A. Vytápění objektu pro vzdělávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění objektu pro vzdělání. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. Lze použít u expanzní nádoby klasický kulový kohout? Odůvodněte volbu uzavírací armatury. 2. Jak budou regulovány větve vzduchotechniky? 3. Proč se umisťuje pod automatický odvzdušňovací ventil uzavírací armatura. 4. V jakých případech musí být řešeno překročení akustického tlaku tepelného čerpadla. Je nutné zabývat se touto problematikou i v případě řešeného objektu? Připomínky 1. Z čeho vychází množství navržených filtrů a tlakoměrů ve vzduchotechnice. 2. Jaký topný faktor vykazuje tepelné čerpadlo z návrhového stavu a sezónních hodnot. 3. Vysvětlete alternativně bivalentní provoz. 4. Návrh vzduchotechniky v závislosti na provozní době a venkovní teplotě. Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO