Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě se zdravotnickým zařízením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě se zdravotnickým zařízením. Jedná se o budovu se třemi nadzemními podlažími. Zdravotnické zařízení se nachází v prvním nadzemním podlaží a v ostatních podlažích se nacházejí bytové jednotky. Teoretická část se zabývá odváděním a čištěním odpadních vod ze zdravotnických zařízení. Výpočtová část a projekt obsahují návrh oddílné kanalizace, vodovodu a plynovodu.
The Bachelor thesis is focused on sanitary and gas installations in an apartment building with medical equipment. It is a building with three floors. The medical facility is located on the first floor and there are housing units on the other floors. The theoretical part deals with the drainage and treatment of wastewater from medical facilities. The calculation part and the project contain the design of the sanitary sewer, water supply and gas pipeline.
Description
Citation
ŽÁKOVÁ, K. Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě se zdravotnickým zařízením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala téma své práce Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě se zdravotnickým zařízením. Jako první studentka popisovala teoretickou část své práce, následně popisovala výpočtovou a praktickou část, pro řešený objekt. Studentka dále popisovala druhy znečištěných odpadních vod a jak s nimi nakládáme (prováděné předčištění, řešení a nakládání s nimi). Dále studentka popsala postupy dekontaminace atypických odpadních vod. Dále studentka popsala obecné řešení objektu a následně popsala jednotlivé praktické řešení kanalizace, vodovodu a plynovodu (přípojky a vnitřní rozvody). Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. 1. Jak byla řešena drážka v dotaze oponenta? 2. Při ohybu potrubí, o jakou teplotu montáže se jedná? (teplota vzduchu, teplota materiálu, teplota zeminy) 3. Jak jste řešila infekční stomatologické vody v daném projektu? 4. Jaké jsou možnosti odvětrání u vsakovacího zařízení dešťových vod. 5. Jaký je rozdíl mezi nástěnnou a stojánkovou baterií? 6. V jakém provedení je navržený plynový kotel? Co znamená spotřebič v provedení C? 7. Je možné vaše řešení kotlů napojených do kaskády? 8. Můžeme vést plynovodní potrubí v podhledu? 9. Jak máte řešen odvod kondenzátu od VZT jednotky? 10. Jak je řešena výměna vzduchu v kotelně? Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO