Náklady na výstavbu pasivních domů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá náklady na výstavbu a provoz pasivního domu. Porovnává náklady na výstavbu a provoz s dispozičně totožnou stavbou v běžném standardu a zjišťuje dobu návratnosti investice. Jsou definovány pojmy jako pasivní dům, energetická náročnost budov, tepelné ztráty a tepelné zisky. Dále jsou rozvedeny tvorby cen ve stavebnictví, kalkulace nákladů či rozpočtové ukazatele. Cílem práce je vyčíslení vyšších investičních nákladů pasivní budovy, její úspora ve fázi provozní a vyhodnocení doby návratnosti investice.
The bachelor thesis is about the costs of construction and operation of a passive house. It compares the costs of construction and operation with a dispositionally identical building in the existing standard and determines the payback period of the investment. Terms such as passive house, energy performance of buildings, heat losses and heat gains are defined. Then the creation of prices in construction, cost calculations or budget indicators are elaborated. The aim of the bachelor thesis is to quantify the higher investment costs of a passive building, its savings in the operational phase and evaluation of the payback period of the investment.
Description
Citation
DAVIDKOVÁ, Z. Náklady na výstavbu pasivních domů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Zuzana Fišarová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, Ing. Martin Nový, CSc. - člen, Ing. Radek Dohnal, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Martin Tuscher, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla analýza nákladů na výstavbu pasivních domů. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO