Využití dotačních zdrojů pro realizaci investičního záměru v obci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím dotačních zdrojů v obci. Cílem práce je popsat investiční projekt a zhodnotit způsob jeho financování a vliv na rozvoj obce. V teoretické části bakalářské práce jsou popsány investice, možnosti financování veřejných investic a regionální politika Evropské unie a její dotační programy. Na závěr je popsán a zhodnocen veřejný projekt „Bezpečnost dopravy v obci Svésedlice“, který byl spolufinancován z dotací EU. Závěrem byla stanovena efektivnost tohoto projektu a bylo provedeno doporučení pro zlepšení efektivnosti.
The present thesis deals with the use of subsidy sources in a municipality. Its objective is to describe the investment project and to evaluate the means of financing and influence on the development of the municipality. The theoretical part of the thesis delineates the investments, options to finance the public investments, and regional policy of the EU and its grant and subsidy schemes. The final part of the thesis outlines and evaluates the public project "Traffic Safety in the Municipality of Svésedlice“, which was co-financed from the EU subsidies. The efficiency of the project is assessed in the conclusion, along with recommendations to achieve improved efficiency.
Description
Citation
GÖTZEL, J. Využití dotačních zdrojů pro realizaci investičního záměru v obci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Petr Aigel, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, doc. JUDr. Ing. Zdeněk Dufek, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Tichý - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D., CA - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO