Aktuální otázky komunikace a práce s lidmi ve stavebním podniku, mobbing

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je zmapovat oblast mobbingu a bossingu, zjistit jak se v posledních letech dostaly tyto pojmy do povědomí nejen manažerů, ale i zaměstnanců. Vzhledem ke stále uspěchanější době jsou na zaměstnance kladeny větší nároky a s tím souvisí motivace a demotivace. Práce má za cíl zaměřit se na vztah motivace a mobbingu. Jaké motivační benefity, od zvýšení finančního ohodnocení po snížení kontaktu s agresorem, vedou oběť k setrvání na dané pozici. Jedním z cílů je zjištění, kdo se může nejsnáze stát obětí mobbingu a také zda zaměstnanci dostatečně důvěřují nadřízeným, aby ohlásili mobbing. Hlavní přínos práce spočívá v analýze obětí mobbingu (bossingu), následné vyvození poznatků o charakteristice těchto lidí a zjištění hlavních motivátorů, které by byly dostatečnou náhradou za dané nepříjemné situace. Charakteristiku lze aplikovat při preventivní ochraně případných obětí. Motivátory je zase možné použít v případě, kdy výše zmíněná prevence selže.
The aim of this work is to map the area of mobbing and bossing to find out how in recent years these concepts have become known, not only to managers but also to employees. Due to with increasingly hectic time, more and more demands are placed on employees and the associated motivation and demotivation. The work aim is to focus on the relationship between motivation and mobbing. What motivational benefits from increasing financial rewards to reducing contact with the aggressor lead the victim to remain in the position. One of the goals is to find out who can most easily fall victim in mobbing and also whether employees have enough confidence to report mobbing to their superiors. The main benefit of the work lies in the analysis the victims of mobbing, the subsequent inference of knowledge about the characteristics of these people and finding out the main motivators that would be a sufficient substitute for the unpleasant situation. The characteristic can be used in the preventive protection of potential victims. Motivators, in turn, can be used when the above-mentioned prevention fails.
Description
Citation
KADLEC, O. Aktuální otázky komunikace a práce s lidmi ve stavebním podniku, mobbing [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, PhDr. Dana Linkeschová, CSc. - člen, Ing. Jana Nováková - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO