Analýza a teorie veřejného prostoru.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se v první části zabývá obecnou teorií a rozdělením veřejných prostorů, definuje veřejné prostory dle platné české legislativy. Obsahuje také dotazník tykající se náměstí a veřejných prostorů z pohledu veřejnosti. V druhé části jsou porovnány čtyři veřejné prostory ve městě Humpolec, které mají označení náměstí. Jedná se o Horní, Dolní, Havlíčkovo a Tyršovo náměstí. Náměstí jsou zkoumána zejména na základě místního šetření a dotazníku vytvořeného pro obyvatele města. Na základě získaných poznatků jsou definovány slabé a silné stránky. Práce je zakončena celkovým zhodnocením a porovnáním náměstí.
The first part of the bachelor's thesis inspects the general theory and division of public spaces, it defines public spaces according to the valid Czech legislation. Furthermore, it contains a questionnaire concerning the square and public spaces from the public's point of view. The second part compares four public spaces in the town of Humpolec, which are called squares. These include: Horní, Dolní, Havlíčkovo and Tyršovo náměstí. The squares are examined mainly on the basis of a local survey and the questionnaire, which was created for the town’s residents. Based on the acquired knowledge, each square was evaluated to define its strengths and weaknesses. The work is concluded with an overall evaluation.
Description
Citation
BERÁNKOVÁ, V. Analýza a teorie veřejného prostoru. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Mgr. Josef Šíp - člen, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - člen,
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Během své prezentace s názvem "Analýza a teorie veřejného prostoru" studentka pohovořila o teoretické části práce, Následoval popis dotazníkového šetření, popis veřejných prostor a zpracovaných analýz. V závěru shrnula výsledky své práce. Dále byly položena otázka vedoucího Ing. arch. Jana Májka, Ph.D.: Která část bakalářské práce byla pro Vás, co do zpracování, nejnáročnější. Dále byly položeny otázky oponenta Ing. Jana Tichého: 1) Jakým způsobem byly zvoleny otázky do dotazníkového šetření? 2) Jakým způsobem bylo dotazníkové šetření realizováno? Jak byl zvolen agregát dotazovaných a jak bylo kontrolováno jeho složení? 3)Jakým způsobem by autorka doplnila SWOT analýzu, tak aby šlo o její plnohodnotnou variantu. Následovaly dotazy členů komise: doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. Napadají Vás jiné metody, jak by se daly počty chodců sledovat? Ing. Radim Kolář, Ph.D. Kolikrát jste zjišťovala počty chodců? Ing. Radka Matuszková Jak jste poznala odkud lidé pochází? Byla tato otázka součástí dotazníkové šetření? Jaké změny jste na základě výsledků SWOT analýz navrhla. Jak je na tom náměstí s parkováním? Je Tyršovo náměstí opravdu náměstím? Ing. Mgr. Josef Šíp Jaké byly Vaše návrhy pro úpravu zbylých náměstí? Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. Využíváte pojem "zastaralé" náměstí - co si pod tímto pojmem představit? Studentka na všechny dotazy komise odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO