Vzduchotechnika dvojice operačních sálů a jejich zázemí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této bakalářské práce je návrh vzduchotechnického systému zajišťujícího výměnu a úpravu vzduchu dvojice operačních sálů a jejich zázemí. Zařízení splňují hygienické, provozní a funkční požadavky na vnitřní mikroklima. Výpočtová část je zpracována na úrovni prováděcího projektu. Teoretická část řeší čisté prostory a jejich realizaci.
The topic of this Bachelor thesis is a design of HVAC system that provides ventilation and air conditioning of pair of operation rooms and their utilities. Air conditioning units meet all hygienic, operational and functional requirements for the indoor microclimate. The computational part is designed on implementation project level. The theoretical part deals with clean rooms and their implementation.
Description
Citation
SALAJKA, R. Vzduchotechnika dvojice operačních sálů a jejich zázemí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma své práce Vzduchotechnika dvojice operačních sálů a jejich zázemí. Popisoval teoretickou část své práce (čisté prostory), následně popisoval výpočtovou část, pro řešený objekt. Popis konceptu vzduchotechnické řešení a distribuci vzduchu v řešených prostorách. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jak jste navrhoval vzduchotechnické jednotky ve třídě E? 2. Na výrobek v kategorii E není nějaký právní předpis? 3. Jak se převádí příkon na jinou veličinu, důležitou k návrhu ventilátoru? 4. Jak se popisuje účinnost ventilátoru? 5. Jaká teplota by měla být navržena v operačním sále v létě a v zimě? 6. Jak bude řešeno chlazení v operačním sále? 7. Na jakou teplotu vzduch ohříváte? 8. Jaké jiné tepelné zisky kromě osob jsou v dané místnosti uvažovány? 9. Jaká veličina vstupuje do průkazu energetické náročnosti? 10. Jaké jsou ztráty/zisky na operačních sálech. 11. Jaká je výška podhledu v objektu? 12. Jak by jste popsal navržené filtry? Jaké velikosti částic váš navržený filtr zadrží (nepropustí)? 13. Jak je odváděn kondenzát ze vzduchotechnických jednotek? 14. K čemu slouží schodiště ve strojovně, odvodnění strojovny? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO