Bytový dům v Uherském Brodě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem práce je novostavba bytového domu s téměř nulovou spotřebou energie a vypracování dokumentace provádění stavby. Stavba se nachází na pozemku sídliště Olšava v Uherském Brodě. Okolní zástavba je tvořena převážně bytovými domy. Navržený objekt je samostatně stojící se třemi nadzemními a jedním podzemním patrem. Součástí návrhu stavby je i parkoviště pro potřeby obyvatel bytového domu, umístněné na pozemku objektu. Pro návrh domu bylo využito tepelně izolační a akustické zdivo typu Therm. Stropní konstrukce jsou tvořeny keramickým systémem Porotherm, skládající se z nosníků POT a stropních vložek Miako. Objekt je zastřešen plochou střechou s vegetační úpravou. Stavba je založena na základových pasech.
The subject of the work is a new construction of an apartment building with almost zero energy consumption and the elaboration of documentation for the construction. The building is located in a suburb of Olšava in Uherský Brod. The surrounding development consists mainly of apartment buildings. The proposed building is detached with three above-ground and one underground floor. Part of the design of the building is a parking lot for the needs of residents of an apartment building, located on the building plot. Thermal insulation and acoustic masonry of the Therm type were used for the design of the house. The ceiling structures are made of the Porotherm ceramic system, consisting of POT beams and Miako ceiling inserts. The building is covered with a flat roof with vegetation. The construction is based on foundation strips.
Description
Citation
DANIŠ, D. Bytový dům v Uherském Brodě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Kóty a značení v projektu neodpovídají aktuálním normám. - Student řekl, že se vždy dveře v příčce kótují na osu. - Špatně. - Následně se po dotazech komise opravil. - Kótování dveří v nosné stěně. Nevyhovující výška otvoru pro dveře. - Chybějící výpis prvků. - Nedoloženo při nahrávání do systému. - Chybějící výkresy PBŘ. - Z důvodu časové tísně. - Chybějící značení řešeného pozemku. Označení pozemků. Objekt není napojen na HUP. - Jak je zadržována voda na pozemku? - Doplněno napojení retenční nádrže upraveným výkresem. - Jaký účel plní retenční nádrž bez napojení na objekt? - Doplněný výkres. - Jakým způsobem bude řešeno odvodnění parkoviště? - Chybělo řešeno. Student doplnil v prezentaci nový výkres. - Jak bude zabráněno prosaku do podloží? - Doplněn lapač ropných látek. - Jak je řešen bezbariérový vstup do objektu? - Student navrhl pojízdný vozík. - Nevhodné řešení. - Jak bude řešena konstrukce základů pod venkovním schodištěm? - Doplněný výkres řezu. - Jak bude napojeno na řešený objekt? - Přes ISO blok. - Drahé řešení. - Jak bude odvodněna základová spára? - Princip zpětného spoje? - Vysvětleno. - Nevhodně vybraný foto obrázek s ukázkou řešení (taveno/lepeno na polystyren) - Zdůvodněte proč terasy nemají pojistné přepady? - Nesprávně zodpovězeno. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO