Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba bytového domu v Újezdci u Přerova. Jedná se o objekt se třemi nadzemními podlažími a částečným podsklepením. Na každém nadzemním podlaží se nachází dvě bytové jednotky, kdy v prvním podlaží se jedná o byty, uzpůsobeny pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Celkově je tedy v bytovém domě navrženo 6 bytů. Každý z bytů má vlastní terasu. V podzemním podlaží se nachází potřebný technický prostor, sklepní kóje a společenská místnost. Parkování je zajištěno na nově navrhovaném rozlehlém parkovišti. Objekt je navržen ze systému HELUZ, nosné obvodové zdivo v suterénu je z betonových tvárnic BTB a stropní konstrukce jsou řešeny stropními panely SPIROLL. Střešní konstrukci tvoří plochá, vegetační střecha.
Subject of this bachelor thesis is construction of apartment house in town of Újezdec u Přerova. It’s an object with three floors above ground and partial basement. On every floor are located two apartment units, where on first floor are apartments adjusted for people with limited possibility of movement and orientation. In ototal there are 6 apartments designated for this apartment house. Every apartment has it’s own terrace. At underground floor is located technical space, basement cubicles and social room. Parking is secured on newly planned width parking lot. Object is designed with HELUZ sytem, main supporting walls in basement are from concrete bricks BTB and ceiling panels SPIROLL. Roof construction is made from flat, green rooftop.
Description
Citation
RATIBORSKÁ, A. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
představení prezentace - lokalita - základní popis objektu - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, stropní systém, vegetační střecha) - dispoziční uspořádání - pohledy, členění fasád, orientace ke světovým stranám - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Co je podlahová plocha bytu? Studentka vysvětlila pojem. - Jaká je minimální šířka schodiště v bytovém domě? Bude stále dodržena i přes navržena madla? Studentka graficky zobrazila a popsala, že její návrh je vyhovující. - Je vhodné řešení odtahu digestoře na fasádu? Studentka souhlasila s oponentem a popsala nevhodnost navrženého způsobu. - Jaký je rozdíl mezi terasou, balkónem a lodžií? Studentka vysvětlila rozdíly - Jaký je rozdíl mezi vtokem a vpustí? Studentka popsala jednotlivé pojmy. - Určete jaké SBS asfaltové pásy se natavují na základovou desku? Studentka popsala typy jednotlivých možných pásů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO