Analýza přídavných pracovních zařízení nakladačů a traktorů pro využití v komunálních službách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá analýzou přídavných pracovních zařízení v komunálních službách. Jedná se o nejpoužívanějších typy přídavných zařízení pro menší nakladače a traktory vhodné k čištění komunikací v letním a zimním období. V práci je zpracován přehled sněhových pluhů, sněhových fréz a zametačů s ohledem na jejich konstrukční principy, technické parametry a provozní vlastnosti, ze kterých je provedeno porovnání a zhodnocení s předpokladem dalšího směru vývoje. Na závěr práce je pojednáno o porovnání rozdílů přídavných zařízení s ohledem na to, zda jsou určena pro nakladač nebo traktor.
This bachelor dessertation is a review and analysis of complinental work equipment in municipal service. The thesis is primary concerned about smaller loaders and tractors in use of cleaning public areas and roads in summer and winter seasons. As a part of this dessertation is also review and comparison of snow plows, snow cutters and sweepers, concidering their mechanical principles, technical parameters and operational properties. This informations help with assumption for next development. In conclusion, this is a comparison of differences, wether complinental work equipment are meant for loader or tractor.
Description
Citation
DAVID, J. Analýza přídavných pracovních zařízení nakladačů a traktorů pro využití v komunálních službách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Lukáš Zeizinger, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Jaká kritéria je nutné použít při hodnocení a výběru z nabídky zařízení od více výrobců? - částečně zodpovězeno Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO