Význam Laplaceovy transformace v teorii regulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o důležité roli Laplaceovy transformace v teorii regulace. Rešeršní část je věnována vlastnostem této integrální transformace a popisu regulačního obvodu. Využití Laplaceovy transformace při hledání regulované veličiny, přechodové a impulsní funkce je demonstrováno na konkrétních příkladech z teorie kmitání. Závěrečná část nabízí pohled na Laplaceovu transformaci s využitím softwaru MATLAB.
This bachelor's thesis deals with the significant role of Laplace transform in regulation theory. The theoretical part is dedicated to the properties of this integral transform and the description of the control system. The usage of Laplace transform in search of process variable, step and impulse function is demonstrated on specific examples of oscillation theory. The final part offers a view on Laplace transform using MATLAB software.
Description
Citation
KOVÁŘOVÁ, K. Význam Laplaceovy transformace v teorii regulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Ivana Hromková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Studentka odprezentovala svoji bakalářskou práci. Otázky oponenta> 1. v části 5.4 definujete výraz"t0:dt:tf"; jaké mohou nastat v tomto případě komlikace pro získání hodnoty v konečnémčase tf? A jaké jsou možnosti tento problém řešit či mu předcházet? 2. Jak lze provést v Matlabu programově převod systému definovaného pomocí tf/zpk na výraz obsahující symbolické proměnné pro možnost dalšího použití s funkcí ilaplace? 3. Jaké jsou možnosti využít jiného SW jako jsou prostředí Python, Julia nebo OpenModelica pro řešení uvedených úloh?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO