Daňové dopady přeměn obchodních společností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice přeměn obchodních společností. Práce je zaměřena na převod jmění na společníka a na daňové dopady spojené s touto přeměnou. Teoretická část práce se zabývá objasněním základních pojmů spojených s touto problematikou. V druhé části práce jsou získané poznatky aplikovány na praktických příkladech a převod jmění je zpracován ve variantě, kdy společník není účetní jednotkou, a variantě, kdy společník je účetní jednotkou. V závěrečné části práce jsou obě tyto varianty převodu jmění na společníka vzájemně porovnány včetně jejich daňových dopadů.
The diploma thesis deals with issues of business corporation transformations. The thesis is focused on the transfer of assets to the partner and the tax implications associated with this transformation. Theoretical part of the diploma thesis is focused on the basic terms of business corporation transformations. In the second part, the acquired knowledge is applied to practical examples, and transfer of assets is processed in a variant, when the partner is not an accounting entity, and a variant, when the partner is an accounting entity. In the final part of thesis, these two variants of transfer of assets to the partner are mutually compared, including their tax implications.
Description
Citation
LÉTALOVÁ, K. Daňové dopady přeměn obchodních společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Otázky vedoucího práce - JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D - nejsou Otázky oponenta - Ing. Pavel Svirák, Dr - nejsou doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D Podíl 184 tis. je jen z jedhono společníka? - zodpovězeno Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA Jde řešit převod jmění na společníka jiným způsobem? Považujete Vaši variantu jako výhodnější? - zodpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Který předmět podnikání je primární? V případě, že přejde jmění na FO podnikatele, tak jakým způsobem budou zajištěné zákonem stanovené povinnosti pro hostinskou činnost? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO