Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením vybrané korporace a návrhy na řešení její zjištěné situace. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy a metody využité v analytické části práce. V druhé části práce je uvedena charakteristika vybraného subjektu a provedeny jednotlivé analýzy. V poslední části jsou na základně provedených analýz vypracovány návrhy na zlepšení zjištěné situace podniku.
The diploma thesis deals with the evaluation of selected corporations and proposals for solving their current situation. The first part of the thesis explains the basic concepts and methods of use in the analytical part of the work. The second part of the thesis presents the characteristics of the selected subject and proven individual analyzes. In the last part, based on the proven analysis, proposals are made to improve the processed situation of the company.
Description
Citation
ŠŤASTNÁ, N. Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Ing. Nina Bočková, Ph.D.: Z jakých nabídek podnikatelských hypoték jste vybírala? Proč nemáte nabídky porovnané? V návrzích uvádíte nákup pozemků s budovou pro autoservis, o jakou se jedná lokalitu s ohledem na uvedenou cenu? Analyzovala jste konkurenci v předpokládané lokalitě? Odpovězeno. doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D.: Na straně 78. ve SWOT analýze uvádíte, že neexistuje substitut, vysvětlete. Uvažovala jste o zapracování Vašich návrhů do účetní závěrky podniku? Proč navrhujete zaměstnání nového zaměstnance? Odpovězeno s výhradami. Ing. Michal Karas, Ph.D.: Jaké jsou finanční přínosy investice do uvedené nemovistosti? Odpovězeno s výhradami. prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: V práci jste použila k porovnání oborové hodnoty, jsou použité oborové hodnoty vhodně zvolené ve vztahu k analyzovanému podniku? Pracují v podniku i společníci? Proč jste pro vyhodnocení celkové finanční situace zvolila právě Kralickův Quick test? Má společnost na realizaci všech uvedených návrhů dostatečné finanční prostředky? V jakém časovém horizontu plánujete návrhy realizovat a jaká se očekává jejich návratnost? Jaké dodatečné výdaje by byly spojeny s investicí do nemovitosti a s tím souvisejícím přesunem autoservisu do nové lokality? Odpovězeno s výhradami.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO