Daňové dopady přeměn obchodních společností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práca je zameraná na premeny obchodných spoločností s dôrazom na cezhraničné fúzie a ich daňové dopady. Teoretická časť práce predstavuje problematiku premien obchodných spoločností a popisuje právne, účtovné a daňové dopady premien, a predovšetkým aspekty cezhraničných fúzií. Praktická časť obsahuje analýzu cezhraničných fúzií, ktoré realizovali české spoločnosti v rokoch 2008 až 2020. Z analýzy sú zistené krajiny, kde české spoločnosti najčastejšie fúzujú, je popísaná daňová sústava a hlavne daň z príjmu právnických osôb v týchto krajinách. Následne je pomocou modelového príkladu určená najvhodnejšia krajina na realizáciu cezhraničnej fúzie z daňového hľadiska a to hlavne z pohľadu dani z príjmu právnických osôb.
The diploma thesis deals with the companies’ transformation and the main focus is on the cross-border mergers and its tax implications. The theoretical part introduces the topic of companies’ transformation with focus on cross-border mergers and describes its legal, accounting and tax implications. The practical part contains of analysis of cross-border mergers made by Czech companies from 2008 to 2020. The goal of the analysis is to find out where to Czech companies make cross-border mergers most often. Then for the selected countries the tax systems and mainly the corporate income tax is described. Afterwards, with a model example, the most convenient country for cross-border merger from the tax and corporate income tax perspective is selected.
Description
Citation
GALDUNOVÁ, N. Daňové dopady přeměn obchodních společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Otázky vedoucího práce – JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D - nejsou Otázky oponenta - Ing. Pavel Svirák, Dr. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO