Daňové souvislosti přechodu z podnikající fyzické osoby na společnost s ručením omezeným

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá přechodem z podnikání fyzické osoby na podnikání prostřednictvím společnosti s ručením omezeným, a to zejména z pohledu účetních a daňových souvislostí. Teoretická část práce představuje základní aspekty podnikání fyzické osoby a společnosti s ručením omezeným a analýzu možných způsobů přechodu z jedné formy podnikání na druhou. V praktické části jsou rozebrány a analyzovány možnosti konkrétního podnikatele fyzické osoby, který má zájem převést své podnikání na společnost s ručeným omezeným.
The thesis focuses on transformation of business from a natural person to a limited liability company, especially in terms of accounting and tax aspects. The theoretical part presents the basic aspects of business of natural persons and limited liability companies and analyses possible solutions for transformation from one form of business to another. The practical part analyses the possibilities of a specific entrepreneur who is interested in transferring his business to a limited liability company.
Description
Citation
KONEČNÝ, J. Daňové souvislosti přechodu z podnikající fyzické osoby na společnost s ručením omezeným [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Otázky vedoucího práce - JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. - nejsou Otázky oponenta - Ing. Pavel Svirák, Dr - nejsou Ing. Jan Pěta, Ph.D. Proč z tabulky č.4 modelového příkladu hodnotíte jako úspěšný podnik? V první variantě přemeny podniktatel pouziva standardizovaný uctový rozvrh nebo pouzvá nějaký svuj vlastní? - Částěčně zodpovězeno Poznámka: poté je špatně zaúčtován účetní případ první přeměny. doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D V rámci přemeny jsou nějaké nedobytné pohledávky? Jaký vliv budou mít na přeměnu? - částěčně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO