Přepracování dokumentace stavby do modelu pro BIM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Motivem diplomové práce je přepracování původní projektové dokumentace bytového domu do informačního modelu pro správu a údržbu. První část se věnuje modelování budovy podle původní výkresové dokumentace v prostředí aplikace Autodesk Revit. Druhá část se zabývá výstupy z informačního modelu a jeho využití při správě budovy. Součástí je také zhodnocení efektivnosti přepracování ve vztahu k detailnosti modelu a jeho vazby na původní výkresovou dokumentaci.
The motive of the diploma thesis is the redesign of the original project documentation of an block of flats into an information model for administration and maintenance. The first part deals with modeling the building according to the drawing part of the documentation in the Autodesk Revit. The second is about the outputs of the information model and its use in building management. It also includes an evaluation of the effectiveness of redesign in relation to the detail of the model and its link to the original drawing documentation.
Description
Citation
PEJCHAL, M. Přepracování dokumentace stavby do modelu pro BIM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
doc. Ing. Hana Staňková, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jiří Bureš, Ph.D. - místopředseda, Ing. Richard Kratochvíl - tajemník, Ing. Karel Štencel - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, Ing. Richard Kratochvíl - člen, doc. Ing. Marian Rybanský, CSc. - člen, doc. Ing. Rudolf Urban, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil svou práci v prezentaci. Byly přečteny posudky práce. Student odpověděl na na dotazy v posudku oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO