Analýza dopravy a návrh řešení ve městě Letovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá dopravní analýzou ve městě Letovice v Jihomoravském kraji. Dopravní analýza je prováděna s ohledem na dopravu v klidu na území města. Součástí práce je zmapování stávajícího dopravního stavu, zjištění dopravního zatížení na komunikacích procházejících městem a rozbor nehodovosti v závislosti na druhu a příčiny dopravních nehod. Díky analýze stávající dopravní situace byla stanovena kritická místa s ohledem na dopravu v klidu, na kterých proběhla další měření. Po vyhodnocení všech provedených analýz a měření byla navržena potřebná opatření, která mohou přispět k lepší dopravní situace na území města Letovice.
The diploma thesis deals with traffic analyzes in the town of Letovice in the South Moravian Region. The traffic analysis was performed with respect to traffic at rest in the city. Part of the work is to map the current traffic situation, determine the traffic load of roads passing through the city and analyze the accidents according to the type and cause of traffic accidents. Thanks to the analysis of the current traffic situation, critical points concerning traffic at rest were determined, at which further measurements took place. After evaluating all performed analyzes and measurements, the necessary measures were proposed that can contribute to the improvement of the traffic situation in the city of Letovice.
Description
Citation
FUXOVÁ, V. Analýza dopravy a návrh řešení ve městě Letovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka seznámila komisi s cíly své DP práce. Ve své práci studentka popsala širší vztahy a zájmové území týkající se její DP. Dále studentka seznámila komisi s postupy sběru dat v DP a s problémy, na které narazila během měření. V rámci své DP studentka zpracovala více variantních řešení, se kterými obeznámila komisi. Diplomová práce dále poukazuje na problémy ve stávajícím stavu v dané lokalitě a zároveň komisi seznamuje s návrhem řešení problému. Dále byly přečteny vedoucovské a oponentské posudky, které studentce vytkly nedostatečný čas, který si vyhradila na zpracování diplomové práce. Reakce na otázky oponenta proběhly bez větších problémů. V následnmé diskuzi odpověděla na otázky komise jasně, s občasnou dopomocí. V jedné otázce panoval drobný nesouhlas mezi studentkou a komisí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO