Funkce Sinumeriku Operate při programování CNC obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na možnosti splajnové interpolace a aproximace dat importovaných pomocí CAD Readeru do řídicího systému. První kapitola popisuje matematickou podstatu křivek, druhá kapitola ukazuje možnosti aproximace a interpolace v řídicím systému Sinumerik 840D a třetí kapitola tyto možnosti aplikuje na praktickém příkladu.
The diploma thesis is focused on possibilities of spline approximation and interpolation of CAD imported by CAD Reader to control system. First chapter describes mathematical meaning of curves, the second chapter shows possibilities of approximation and interpolation in control system Sinumerik 840D and the third chapter applies these possibilities on practical example.
Description
Citation
KREJČÍK, J. Funkce Sinumeriku Operate při programování CNC obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing.Mgr. Jana Petrů, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Vytvořte ukázku NC programu a technologického postupu pro zvolenou součást. zodpovězeno 2. Vysvětlete absolutní a inkrementální programování. Výhody, nevýhody. zodpovězeno 3. Daří se šetřit životnost stroje při aplikaci polynomu v programu? nezodpovězeno 4. Co všechno patří do technologické dokumentace výrobku? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO