Otočný zvedací stůl vyšší nosnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaobírá konstrukčním řešením návrhu otočného zvedacího stolu o nosnosti 120 tun a zdvihem 1500 mm. Pohon točny bude řešen kombinací hydromotoru spolu s planetovou převodovkou. První část práce se zabývá rešerší v oblasti aktuální nabídky a konstrukčních prvků užívaných u otočných zvedacích stolů. Následně je přistoupeno k návrhu tří různých konstrukčních variant, z níž je vybrána jedna na základě hodnocení vlastností jednotlivých variant. Po této části následuje samotné konstrukční provedení vybrané varianty, zahrnující jak návrhovou, tak výpočtovou část. Součástí je práce je také požadovaná výkresová dokumentace.
This Master thesis deals with construction design of pop-up turntable with load capacity 120 tons and 1500 mm stroke. The driveline will supply by combination of hydromotor and planetary gearbox.The first part of this thesis deals with research in the field of current offer of pop-up turntables and construction elements used in pop-up turntables.Then is acceded to design of 3 different construction variants, of which is chosen one based on evaluation properties of each variant. After this part, follows on constuction design of chosen variant, including both desinging and calculating part. Part of the thesis is also required technical drawing documentation.
Description
Citation
NYTRA, T. Otočný zvedací stůl vyšší nosnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Kolář, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student prezentuje svoji práci. Přečetli se posudky a student odpovídá na dotaz oponenta. Komise se k obhajobě ptá: - na tolerance a kótovaní ve výkresech a její zdůvodnění, - na jaký účel slouží stůl v práci, - jakým způsobem by bylo možné automatizovat zvedací stůl, - s jakou přesností by student řídili otočný stůl, - jakým způsobem je vyřešena vůle a mazání ve vedení sloupu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO