Virtuální zprovoznění robotizované výrobní buňky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá virtuálním zprovozněním robotizovaného pracoviště určeného ke gravírování deskových materiálů a jejich následného balení. V teoretické části jsou shrnuty poznatky přispívající k rozvoji virtuálního zprovoznění a popsána zařízení nacházející se v zadané robotizované buňce. V praktické části je následně přiblížen postup sestavení simulačního modelu v softwaru Process Simulate, tvorba PLC programu pomocí vývojového prostředí TIA Portal a v neposlední řadě tvorba vizualizace HMI panelu. Na závěr bylo provedeno samotné virtuální zprovoznění pracoviště následované dodatečnou úpravou a validací robotického programu.
The diploma thesis deals with the virtual commissioning of robotic workplace designed to engrave board materials and their subsequent packaging. The summary of the knowledge that contributes to the development of the virtual commissioning as well as description of each component of the given robotic cell, are described in the theoretical part. In the practical part are described procedures such as assembling of the simulation model in Process Simulate software, creating the PLC program in integrated development environment TIA Portal or creating visualization for HMI panel. In the end, the actual commissioning of the workplace was performed, followed by additional modification and validation of the robotic program.
Description
Citation
BAŤKA, T. Virtuální zprovoznění robotizované výrobní buňky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Kolář, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student prezentuje svoji práci. Přečetli se posudky a student odpovídá na dotaz oponenta. Komise se k obhajobě ptá: - zda je možný pomocí SIMIT-u nebo jiného sw simulovat náhodné stavy/chyby, - jakým způsobem je řešena kolize robotů v práci, - jakým způsobem by reagovalo řízení, kdyby byla vložena ruka do světelné závory v simulaci a reálu, - jakým způsobem je řešeno odměřovaní polohy a pohon lineárního pojezdů robota, - jakým způsobem ovlivňují chyby polohování pojezdu funkci robota, - na rozdíly mezi řízeni SIL a HIL a možné problémy jejich použití.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO