Návrh a implementace SW pro řízení robotické buňky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práca pojednáva o návrhu softwaru pre ovládanie robotickej bunky, ktorá pozostáva z dvoch robotov KUKA a pásového dopravníku. Roboty budú vykonávať robotické operácie podobné operáciám v priemyselnej praxi. Na začiatku práce bude stav súčasného poznania a rozbor riešenej problematiky. Kľúčovou častou bude návrh softwaru pre riadenie robotickej bunky v prostredí TwinCAT od firmy Beckhoff. Roboty a dopravník budú riadene nadradeným PLC, ktoré bude povelované z navrhnutého softwaru pomocou HMI. Cieľom je úspešne implementovať navrhnutý software na riadenie robotickej bunky a monitorovanie pomocou unikátnej vizualizácie, ktorá bude navrhnutá presne pre danú robotickú bunku a jej prisluhujúcim manipulačným operáciám.
This master´s thesis thesis deals with the design of software for the control of a robotic cell, which consists of two KUKA robots and a belt conveyor. The robots will perform robotic operations similar to those in real industrial practice. At the beginning of the work will be the state of current knowledge. A key part will be the design of software for robotic cell control in the TwinCAT environment from Beckhoff. The robots and the conveyor will be controlled by a superior PLC, which will be commanded from the designed software using the HMI. The goal is to successfully implement the proposed software for robotic cell control and monitoring using a unique visualization, which will be designed specifically for the robotic cell and its associated manipulation operations.
Description
Citation
MBONTAR, P. Návrh a implementace SW pro řízení robotické buňky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentuje svoji práci. Přečetli se posudky a student odpovídá na otázky oponenta. Komise se ptá na řízeni dopravníku v práci. Komise se ptá, zda byly programy udělány blokově a zda je možný pracoviště rozšířit o dalšího robota.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO