Inteligentní extrakce dat ve webovém prohlížeči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je získání dat z webových stránek bez znalosti jejich vnitřní struktury. Podstatou je rozpoznání této struktury pomocí algoritmu a zadaným vstupním informacím o obsahu, který chce uživatel extrahovat. Po analýze struktury následuje extrakce samotného obsahu. Na vybraných sadách internetových stránek se podařilo dosáhnout průměrné úspěšnosti přes 80%. Výsledný algoritmus představuje nový přístup k extrakci dat a může být nasazen v reálném světě, nebo může být součástí dalšího vývoje.
The goal of this thesis is to extract data from web pages without the knowledge of their internal structure. The point is to recognize the structure using an algorithm and a given input information about the content that the user wants to extract. The structure analysis is then followed by the content extraction itself. An average success rate of over 80% was achieved on selected sets of websites. The resulting algorithm represents a new approach to data extraction and can be deployed in the real world or can be a part of further development.
Description
Citation
MAŠTERA, F. Inteligentní extrakce dat ve webovém prohlížeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Existuje podobný systém, se kterým by bylo možné vaše výsledky porovnat? Popište, jak si představujete, že byste rozšířil vaše řešení o metody strojového učení, jak zmiňujete v závěru. V čem spočívá inteligence z názvu práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO