Systém pro otevírání okna na základě teploty a koncentrace CO2 v místnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvořit systém pro udržování čerstvého vzduchu v obytné místnosti pomocí automatizovaného větrání, tak aby docházelo k co nejmenším tepelným ztrátám. Byla shromažďována a analyzována data  z čidel vnitřní a venkovní teploty vzduchu, CO2, relativní vlhkosti a stavu otevření okna. Následně byl vybrán vhodný algoritmus pro docílení požadovaných hodnot. Program dále obsahuje algoritmus pro predikci chování systému, tak aby ovládané spotřebiče (okno a topení) vhodně spolupracovaly.
The purpose of this work is to enable an automated maintenance of fresh air in a room. Using automated ventilation, so the smallest possible heat losses occur. The data from sensors of indoor and outdoor temperature, CO2, humidity, and window opening status have been collected and analyzed. Then a suitable algorithm has been selected to accomplish the required values. The program also contains an algorithm for predicting the system's behavior so the controlled appliances (window and heating) work together appropriately.
Description
Citation
JŮZA, T. Systém pro otevírání okna na základě teploty a koncentrace CO2 v místnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaká je velikost základní trénovací sady? Při volbě modelu strojového učení pro rozhodování zmiňujete bližší prozkoumání modelů na základě čehož byla vybrána neuronová síť. Jak dopadly ostatní testované modely při bližším zkoumání? Je přihlašování do navrženého systému ošetřeno proti útokům? Např. smazání databáze pomocí SQL injection, nebo vrácení do systému po odhlášení uživatele pomocí tlačítka zpět ve webovém prohlížeči? Provádíte nějakou predikci, kdy bude překročen práh koncentrace CO2? Jak jste učil neuronovou síť?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO