Využití fotonického snímače pro analýzu železniční dopravy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo seznámit se s fotonickými senzory a charakteristikami jejich výstupních signálů. Na základě experimentálně naměřených dat a teoretické analýzy provozních situaci navrhnout postup pro detekci počtu projetých náprav železničních vozidel daným bodem tratě pomocí dat z fotonického systému. Navržené varianty zpracování implementovat ve vhodném programovacím jazyce a ověřit algoritmy na dostupných vzorcích. Získané výsledky zpracování signálů vyhodnotit, ideálně pomocí nezávislého měření nebo nezávislým způsobem zpracování. Vyhodnocení mělo zahrnovat primárně validitu výsledků, ale také výpočetní náročnost a komplexitu zpracování. Na závěr porovnat metody mezi sebou a doporučit další postup vývoje.   Přidanou hodnotou práce je prozkoumání možnosti určení směru a rychlosti projíždění, případně dalších informací jako jsou nerovnoměrné rozložení nákladu a hmotnost vozů.
The aim of this work was to get acquainted with photonic sensors and characteristics of their output signals. On the basis of experimentally measured data and theoretical analysis of operational situations, to propose a procedure for detecting the number of axles of railway vehicles passed by a given track point using data from a photonic system. Implement the proposed processing variants in a suitable programming language and verify the algorithms on the available samples. Evaluate the obtained signal processing results, ideally by independent measurement or independent processing. The evaluation should include primarily the validity of the results, but also the computational complexity and complexity of the processing. Finally, compare the methods and recommend further development. The added value of the work is to explore the possibility of determining the direction and speed of travel, or other information such as uneven distribution of cargo and weight of cars.
Description
Citation
ŽILKA, J. Využití fotonického snímače pro analýzu železniční dopravy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Porovnejte, jak se Vámi zvolený přístup liší od jiných publikovaných přístupů (na které odkazujete v Kapitole 6). Dosahuje Váš systém dostatečných výsledků z pohledu bezpečnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO