Chytrá domácnost: digitální termostatická hlavice řízená přes WiFi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o návrhu a vytvoření prototypu chytré termostatické hlavice řízené přes WiFi, vzniklé modifikací levné digitální hlavice eQ-3 N. A dále o vytvoření systému, který by podporoval ovládání těchto vzniklých hlavic a umožňoval uživateli zadávat požadavky pomocí grafického rozhraní. Teoretická část práce se zabývá průzkumem aktuálního trhu nabízených termostatických hlavic, způsoby řízení vytápění pomocí řídících algoritmů a moduly pro využití při modifikaci hlavice. Praktická část popisuje způsob modifikace hlavice a implementaci řídícího systému. Součástí práce je provedení několika testů, na ověření správného chování řízení vytápění vzniklou termostatickou hlavicí.
This bachelor thesis deals with the design and creation of a prototype smart thermostatic valve head controlled via WiFi, created by modifying a cheap digital valve head eQ-3 N. And creating a system that would support the control of these valve heads and would allow the user to enter requirements using a graphical interface. The theoretical part deals with a survey of the current market of thermostatic valve heads offered, methods of heating control using control algorithms and modules for use in modifying the valve head. The practical part describes how to modify the valve head and the implementation of the control system. Part of the work is performing several tests to verify the correct behavior of the heating control of the created thermostatic valve head.
Description
Citation
BEDNAŘÍK, R. Chytrá domácnost: digitální termostatická hlavice řízená přes WiFi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Kdy a jak jste výsledný produkt testoval? Co mělo být výsledkem vaši práce? Čím je vaše hlavice lepší, než současná řešení? Jak jste nastavoval jednotlivé parametry PID regulátoru? Jaký je význam parametrů P, I a D? S jakým teplotním inkrementem vaše zařízení pracuje? Na kolika hlavicích jste vaše řešení testoval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO