Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zhotovení vybrané části projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Stavba musí být navrhována jako budova s téměř nulovou spotřebou energie. Cílem je navrhnout vhodné dispoziční řešení, které splňuje požadavky moderního bydlení. Dále je nutné zvolit vhodné konstrukční a materiálové řešení. Bytový dům je osazen v mírně svažitém terénu. Objekt se skládá ze 4 nadzemních a 1 suterénního podlaží. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou tvořeny keramickými tvárnicemi, v případě obvodového zdiva je nosná konstrukce doplněna o kontaktní zateplovací systém. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny polomontovanými keramickými stropy. Střešní plášť je navržen jako vegetační, pochozí střecha. V suterénním prostoru objektu se nachází 5 samostatných garáží, technická místnost, dílna, kočárkárna a sklepní kóje. V nadzemní části objektu se nachází celkem 9 bytových jednotek o různých dispozicích a velikostech. Součástí bakalářské práce je také posouzení navrženého objektu z hlediska stavební fyziky (tepelná technika, akustika, proslunění a denní osvětlení) a také z hlediska požární bezpečnosti.
The subject of this bachelor thesis is the preparation of a selected part of the project documentation for the construction of an apartment building. The aim is to design a suitable layout solution that meets the requirements of modern living. It is necessary to choose a suitable design and material sulution. The apartment is set in a slightly sloping terrain. The building consists of 4 floors and basement. The building is based on foundation strips made of concrete. The vertical load-bearing structures are made of ceramic masonry, in the case of perimeter masonry, the load-bearing structure is supplemented by a contact thermal insulation system. Horizontal load-bearing structures are formed by semi-assembled ceramic ceilings. Roof is designed as a green roof. In the basement of the building there are 5 separate garages, utility room, workroom, carriage house and cellar. In the above-ground part of the building there are 9 housing units of a various layouts and sizes. Part of the bachelor´s thesis is also the assessment of the building in terms of building physics (thermal engineering, acoustics, sunlight and daylight) and also in terms of fire safety.
Description
Citation
KALENDA, L. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student si připravil prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Jak bude odvodněna terasa? Proč jste použil různé materiály výplně otvorů? St: Vchodové hliníkové skrze vyšší životnost. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO