Bytový dům v Třebíči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadáním bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení. Bytový dům je umístěný na mírně svažitém terénu. Objekt se skládá ze tří nadzemních podlaží a jednoho podzemního podlaží, které je zasazené do terénu. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu a nosné zdivo je tvořeno keramickými tvárnicemi. Budova je zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné stropní konstrukce jsou monolitické železobetonové desky. Střecha je řešena jako plochá jednoplášťová. V přízemním podlaží jsou umístěny zejména garáže, skladové prostory, technická místnost a kočárkárna. V prvních dvou nadzemních podlaží se nachází čtyři byty. V posledním podlaží se nachází další 2 byty, které po součtu s těmi z předešlých podlaží tvoří 10 bytových jednotek. Před budovou se nachází rozlehlé parkoviště.
The theme of the bachelor thesis the elaboration of design documents for a siting permit. The apartment building is in a sloping terrain. The building itself is composed of one ground floor, which is underneath the level of terrain and three stories above the ground. The footing of the building is made from unreinforced concrete and the load-bearing wall are made from ceramic blocks. The system of insulation is thermal contact insulation. The horizontal roof construction is made of steel reinforced concrete panels. The roof itself is flat and single-skinned. On the ground floor, we can find a garage, storage rooms, utility room a baby-carrier storage. There are four appartement unit on the first two floors. On the last floor, we can find 2 appartement units, which in total adds up to 10 appartement for the whole building. In front of the building, we can find a parking lot.
Description
Citation
KAŠÍK, V. Bytový dům v Třebíči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Jakým způsobem bude odvodněno parkoviště? Jak bude zabráněno průsaku do podloží? - Zdůvodněte skladbu podlahy na terénu v prostoru garáže. - Jakým způsobem jsou v objektu řešeny rozvody vody. - S: Zodpovězeno. - Z jakého materiálu je realizován překlad XP2? - S: Zodpovězeno. - Jak bude řešeno odvětrání kuchyně? - S: Odvětrání digestoří. - Jaké budou parapety v interiéru? - S: Zodpovězeno. - Jak bude řešeno stěhování nadměrného nábytku s ohledem na úzké a členité komunikační prostory? - S: Zodpovězeno chybně. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO