Bytový dům v Dobrušce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce s tématem Bytový dům v Dobrušce zpracovává projektovou dokumentaci na úrovni pro provádění stavby. Objekt se nachází v městské části obce Dobruška. Pozemek se nachází na rovinatém terénu. Hlavním účelem bylo vytvořit pohodlné a moderní bydlení pro rodiny. Jedná se o novostavbu třípodlažního bytového domu, který je částečně podsklepený. V bytovém domě se nachází celkem 11 bytových jednotek, sklepní kóje, skladovací prostory a technické zázemí domu. Většina bytů je o velikosti 3+KK, v posledním podlaží nalezneme 2 bytové jednotky o velikosti 3+1. Jedná se o členitý dům s hlavním vchodem z východní strany. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Základy budou z jižní strany napojeny odstupňovaně. Svislé nosné i nenosné konstrukce jsou tvořeny z keramických tvárnic. Celý objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné konstrukce jsou železobetonové monolitické. Zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou.
The bachelor's thesis with the topic of an apartment building in Dobruška prepares project documentation at the level for the construction. The building is located in the town of Dobruška. The land is located on a flat terrain. The main purpose was to create comfortable and modern living for families. It is a newly built three-storey apartment building, which is partially basement. The apartment building has a total of 11 residential units, cellars, storage space and technical facilities of the house. Most of the flats are 3 + KK, on the top floor we find 2 flats of 3 + 1. It is a rugged house with the main entrance from the east side. The building is based on foundation strips made of plain concrete. The foundations will be connected in stages from the south. Vertical load-bearing and non-load-bearing structures are made of ceramic blocks. The whole building is insulated with a contact thermal insulation system. Horizontal structures are reinforced concrete monolithic. The roofing of the building is solved by a single-skin flat roof.
Description
Citation
KRÄNKOVÁ, A. Bytový dům v Dobrušce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka začala obhajobu bakalářské práce prezentací zpracované projektové dokumentace bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Základní popis objektu. - Vybraná lokalita pro osazení budovy s jejím bližším popisem. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - konstrukční řešení stavby s bližším popisem jednotlivých dílčích konstrukcí. - Architektonické řešení stavby s představením vizualizací objektu. - Popis jednotlivých dílčích částí, které byly v rámci bakalářské práce zpracovány. Dále bylo přistoupeno k reakcím na otázky a připomínky oponenta. - Jak je řešeno opatření proti pronikání radonu z podloží do obytných místností v 1.NP - Jsou navržena dřevo-hliníková okna s izolačními dvojskly. V současné době jsou standardem okna s izolačními trojskly. Co vedlo k tomuto návrhu. - V projektu postrádám prvky pro stínění oken jako ochranu proti letnímu přehřívání místností. Vzhledem k ploše střechy a plánovanému využití dešťové vody se jeví akumulační nádrž dešťových vod o objemu 6 m3 jako poddimenzovaná. Studentka reagovala věcně s představou o řešené problematice. I přes to se nevyvarovala některých omylu a nepřesností.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO